REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupūs praėjusio pirmadienio ryto įvykiai sostinės senamiestyje, kai visą parą veikiančiame bare kūdikį pagimdžiusi narkomanė jį nužudė ten pat esančiame tualete, įgauna vis keistesnį atspalvį.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas akivaizdus, tačiau paaiškėjo, kad įtariamoji iki šiol mėgaujasi laisve. Maža to, ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnį, kuris kaip bausmę numato areštą arba laisvės atėmimą TIK iki 5 metų.

REKLAMA

Ar tikrai Lietuvoje tik tiek verta visiškai nekalto kūdikio gyvybė? Minėtame BK straipsnyje rašoma: „Motina, dėl gimdymo nulemtos būsenos nužudžiusi savo naujagimį, baudžiama...“

Tačiau natūraliai kyla klausimas, ar šiuo atveju viskas tikrai įvyko dėl „gimdymo nulemtos būsenos“? Ypač kai policijai žinoma, kad įtariamoji vartojo alkoholį ir narkotikus bei vertėsi prostitucija...

Įtarimai nepareikšti

Policija griežtai atsisakė kalbėti apie šį įvykį. Visą naštą, kaip ir priklauso, jie perkėlė ant prokurorų pečių. Susisiekus su konkrečiai įvardyta prokurore Rita Vaitiekūniene, ši pasiūlė kreiptis į generalinės prokuratūros (GP) komunikacijos skyrių.

REKLAMA
REKLAMA

Ir tik tada pavyko išpešti šiek tiek informacijos apie vykdomą ikiteisminį tyrimą. Nors buvo gauti itin trumpi atsakymai, tačiau iš jų paaiškėjo, kad itin brutualiu kūdikio nužudymu įtariama moteris išleista iš ligoninės iškart atsidūrė laisvėje.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 131 straipsnį – naujagimio nužudymas. Įstatymas už tokį nusikaltimą numato bausmę – areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų“, - pasakojo GP komunikacijos skyriaus vedėja Vilma Mažonė.

Specialistė pasakojo, kad moteris buvo apžiūrėta medikų, jai suteikta visa reikalinga pagalba. Į klausimą, ar ketinama kreiptis dėl jos suėmimo, GP atstovė atsakė, kad šiuo metu laukiama paskirto kūdikio lavonėlio tyrimo ekspertų išvadų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašius patvirtinti arba paneigti faktus, kad įtariamoji yra priklausoma nuo narkotikų ir vertėsi prostitucija, gautas toks atsakymas: „Moteris to neneigia, šie duomenys buvo įrašyti ir policijos platintoje informacijoje apie įvykį.“

Įmetė į tualetą

Balsas.lt primena, kad ankstyvas praėjusio pirmadienio rytas sostinės centre prasidėjo kraupiu nusikaltimu. Kaip įtariama, visą parą veikiančiame bare apsilankiusi 28-erių moteris J. A. ten pagimdė kūdikį ir nutarė iškart jo atsikratyti. Įtariama, kad nuo narkotikų priklausoma moteris savo neišnešiotą kūdikį įmetė į unitazą ir nuleido vandenį.

REKLAMA

Pranešimas apie kraupų nusikaltimą gautas prieš 5 val. ryto. Gausios policijos pareigūnų, ugniagesių gelbėtojų ir greitosios medicinos pagalbos pajėgos skubėjo į netoli autobusų stoties, Pylimo gatvėje, esantį visą parą veikiantį barą. Tačiau išgelbėti kūdikio nuo žiauraus likimo nepavyko. Pagimdžiusi ir žiauriai kūdikio atsikračiusi moteris atsidūrė ligoninėje.

Kūdikio žiauriai atsikračiusios moters draugės pasakojimą skaitykite pirmadienio Balsas.lt publikacijoje:

Vaiką tualete nuskandinusios moters draugė: ji galėjo pasielgti kitaip

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų