REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei planuoji netolimoje ateityje tapti tėvu ir daug dirbi nešiojamuoju kompiuteriu, turime Tau blogų naujienų: Argentinos mokslininkai pastebėjo, kad nešiojamojo kompiuterio wi-fi sistema sunaikina apie 25 proc. sveikų vyro spermatozoidų ir dar 9 proc. jų pažeidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jei wi-fi yra išjungtas, tuomet žala Tavo plaukikams tampa labai nežymi. Pasiguosti galima ir tuo, kad kuo toliau laikai nuo savęs belaidžio interneto ryšį naudojantį nešiojamąjį kompiuterį, tuo grėsmė spermos kokybei mažėja – iki maždaug 14 proc. „žuvusių“ ir 3 proc. pažeistų spermatozoidų.

REKLAMA

„Šiuo metu negalime pasakyti, ar šį efektą sukelia visi nešiojamieji kompiuteriai, prisijungiantys prie interneto per wi-fi, taip pat nežinome, kokios darbo kompiuteriu sąlygos padidina šį neigiamą efektą“, – aiškino tyrimui vadovavęs mokslininkas Conrado Avendano, paskelbęs darbą žurnale „Fertility and Sterility“.

Yra ir skeptiškai tyrimą vertinančių oponentų, pavyzdžiui, toks daktaras Robertas Oatesas, Vyrų reprodukcijos ir urologijos draugijos prezidentas, vadina argentiniečių analizę pernelyg išpūsta: „Tai nėra tikrovės biologijos tyrimas, jis atliktas visiškai dirbtinėje aplinkoje. Moksliškai šie rezultatai gal ir įdomūs, tačiau man jie neturi jokios pritaikomosios biologinės vertės.“

Taip kad – Tavo reikalas, tikėti tuo, ar ne. Gali lengviau atsikvėpti iki kitos neramios žinutės arba vizito pas nevaisingumo gydymo specialistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų