REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvairūs darželiai su savo požiūriu į vaikų ugdymą, populiarios teorijos ir metodikos, kūrybiškumą skatinantys žaidimai, kūrybinės dirbtuvės – pirmą kartą parodoje „Vaikų šalis“ tiek dėmesio bus skiriama kūrybiškam vaiko ugdymui.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiai įrengtose Žiniukų ir Klausučių klasėse savo ugdymo metodikas pristatys privatūs ir valstybiniai darželiai „Šaltinėlis“, „Saulės gojus“, „Lazdynėlis“, „Atžalynas“ ir kt.

Čia bus galima susipažinti su japoniška ugdymo metodika, su Reggio Emilia, su M. Montessori ar nesukubinančia augti Valdorfo pedagogika. Nemažai specialistų pranešimų bus skiriama ekologinio mąstymo, sveikos gyvensenos, emocinio intelekto, kūrybiškumo ugdymui nuo pat mažų dienų. Taip pat bus aptariamos vaiko kalbos raidos problemos, užsienio ir gimtosios kalbos mokymo metodai.

REKLAMA

Tarp Žiniukų ir Klausučių erdvių įsikurs Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centro komanda, kuri lankytojus konsultuos apie naujų darželių steigimą, apie tai, kaip juos atidaryti, kokių dokumentų ir leidimų reikia, į ką keiptis teisinės ir finansinės pagalbos.

Pasak parodos projekto vadovės Indrės Reimorienės, o praktiškai išbandyti įvairius ugdymo metodus bus galima „Žinių mieste“. Jame daugiau kaip dvidešimt ne verslo organizacijų dalinsis žiniomis, rengs kūrybinius užsėmimus, kvies žaidžiant išmokti ir patirti daug naujo. „Čia visi vaikai laukiami, o jų nežabota fantazija ir kūrybinė savairaiška bus priimama su džiaugsmu, nes mūsų tikslas parodyti, kad požiūris į ugdymą keičiasi. Dabar akcentuojamos ugdymo teorijos, kurios brangina vaikystę, diegia vaikams pasitikėjimą savimi, smalsumą, kūrybiškumą, atvirumą aplinkai“, – sako I. Reimorienė.

REKLAMA
REKLAMA

Taikomųjų mokslų licėjaus mokytojai „Žinių mieste“ rengs kūrybines dirbtuvėles, kur bus galima lipdant susipažinti su molio plastinėmis savybėmis, dainuojant ar skanduojant žaismingas skanduotes išmokti anglų kalbos. Čia taip pat bus galima lavinti pojūčius, bandant pro mikroskopą atpažinti medžiagas, iš klausos – įvairius garsus, ragaujant – maisto produktus, uodžiant – skirtingų daiktų kvapus.

VšĮ „Terra Publica“ čia pristatys interaktyvias pop up knygas, kurios nuo įpastinių skiriasi iškylančiomis, besisukančiomis ir atverčiamomis detalėmis. Mažieji parodos lankytojai galės susipažinti su „Lietuvos istorija“, „Lietuvos gamta“, „Lietuviška abėcėle“ ir su šių knygų autoriumi Selemonu Paltanavičiumi bei knygų konstruktoriumi ir sudarytoju Vytautu Kandrotu. Bus parodyti edukaciniai filmukai apie tai, kaip kuriamos interaktyvios knygos, vaikų lauks ir viktorinos su puikiais prizais laimėtojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų