REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Seimo pirmininko Arūnas Valinskas, išeidamas iš politikos, pateikia savo įžvalgas, praneša „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano nuomone, prezidentė pasisako ne prieš Darbo partiją, o prieš būsimąją stiprią koaliciją, kuri gali nustumti ją į politinę paraštę. Tai situacija, kai Seime susidarė dauguma, kurios užtenka atmesti veto. Šiuo atveju ji kovoja ne prieš koaliciją, o už savo įtaką,“ – tvirtino A. Valinskas.

REKLAMA

„Į šią krizę buvo mėginta įvelti ir Konstitucinį teismą, bet jis padarė tokią išvadą, kuri nepriimtina nei politikams, nei teisininkams. Teisėjai panoro atmesti kamuoliuką į D. Grybauskaitės pusę ir jiems tai sėkmingai pavyko“, – sakė A. Valinskas, toliau analizuodamas prezidentės pozicijas Darbo partijos atžvilgiu.

Kadenciją baigiančio Seimo narys teigė, kad gana arogantiškai besielgusi prezidentė sulauks tokio pat elgesio savo atžvilgiu ir iš būsimosios koalicijos partnerių. „Kelis kartus pro duris beveik išvarytas Algirdas Butkevičius pareiškė: „Dabar eisiu tik tuomet, kai pakvies. “

A. Valinsko teigimu, prezidentė tokiais veiksmais pati save nukelia į politikos paraštę. „Man tai nepatinka, nes aš šioje valstybėje gyvenu, moku mokesčius, čia gyvena mano vaikai ir gyvens anūkai. Kuo blogiau valstybei, tuo blogiau ir man pačiam,“ – sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų