REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovai trečiadienį renkasi į derybinį susitikimą Seime, praneša BNS.

REKLAMA
REKLAMA

Trys pirmosios partijos jau yra pasirašiusios susitarimą formuoti valdančiąją koaliciją, dėl LLRA prisijungimo derybos dar vyksta. Antradienį pranešta, kad su šia partija jau sutarta dėl programinių nuostatų.

REKLAMA

„Buvo pristatytos LLRA programinės nuostatos, ir dėl jų, galima drąsiai teigt, sutarta. Aišku, po to bus diskutuojama darbo grupėje, kuri ruoš Vyriausybės programą, o dėl kitų kausimų derybas tęsime“, – po derybinio susitikimo antradienį žurnalistams sakė Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis A. Butkevičius.

BNS šaltinių teigimu, trečiadienį Darbo partija koalicijos partneriams taip pat turėtų pristatyti savo siūlomą kandidatą į Seimo pirmininkus. Jo rinkimai turės vykti penktadienį, naujos kadencijos parlamentui susirinkus į pirmą posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

BNS primena, kad socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ praėjusią savaitę pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos. Pagal jį, socialdemokratams teks premjero postas ir 7 ministerijos: Finansų, Susisiekimo, Ūkio, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijos. Darbo partija valdys penkias ministerijas – Žemės ūkio, Energetikos, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo, Kultūros ministeriją. „Tvarkai ir teisingumui“ teko Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trijų partijų koalicija Seime turės 77 – 78 vietas , o nusprendus prisijungti LLRA – 85 vietas.

LLRA lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis anksčiau yra paskelbęs, jog partija koalicijoje dalyvautų, jei gautų dviejų ministrų postus. Vieną postą lenkams žada užleisti „darbiečiai“, antrą siūloma atiduoti iš socialdemokratų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų