REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius sako, kad Seimo socialdemokratai, balsavę už nutarimą, kuris atvėrė kelią į Seimą Darbo partijos nariams Jonui Pinskui, Živilei Pinskuvienei bei Jolantai Gaudutienei, padarė klaidą ir todėl sieks iš naujo balsuoti dėl šio su Konstitucinio Teismo išvada susijusio sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Turiu pasakyti, kad mes gerbiame Konstitucinio Teismo sprendimą ir šiandien valdybos posėdžio metu pripažinome, kad buvo padaryta klaida, ir rytoj bus įregistruotas atskiras teisės aktas, kad būtų galima ištaisyti šitą klaidą. Šita klaida buvo padaryta dėl to, kad mums teisininkai šiandien ryte frakcijos posėdžio metu išaiškino, kad tol, kol nėra pradėtas tyrimas dėl tam tikrų asmenų, kuriems yra pareikšti kaltinimai, tai būtų labai nesąžininga ir neteisinga, jeigu atlikus tyrimą paaiškės, kad jie buvo nekalti“, - antradienį vakare žurnalistams sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Pasak jo, socialdemokratai dar antradienį vakare parengs nutarimo projektą, leisiantį sugrįžti prie šito klausimo.

„Bet, nepaisant to, tai yra Konstitucinio Teismo sprendimas, ir mes kaip solidi partija priėmėme aiškų sprendimą, kad rytoj iš pat ankstaus ryto registruojame atskirą dokumentą, kad galima būtų sugrįžti prie to klausimo. (...) Faktiškai bus pateiktas tas pats dokumentas, dėl kurio buvo balsuojama, ir Socialdemokratų frakcija balsuos už Konstitucinio Teismo priimtas išvadas“, - teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Seimas atmetė KT siūlymą koreguoti galutinius rinkimų rezultatus Darbo partijos kandidatų sąraše. Parlamentarams pritrūko balsų priimti nutarimą, kuriame buvo siūloma pripažinti, kad Ž. Pinskuvienė, J. Gaudutienė ir J. Pinskus nėra išrinkti Seimo nariais daugiamandatėje rinkimų apygardoje. Pagal galutinę Darbo partijos kandidatų į Seimo narius sąrašo eilę vietoj šių asmenų buvo siūloma pripažinti išrinktais Seimo nariais Viliją Filipovičienę, Gediminą Jakavonį ir Larisą Dmitrijevą.

Už šį nutarimą antradienį balsavo tik 51 Seimo narys, prieš buvo 29, susilaikė 25 parlamentarai.

Šį nutarimo projektą Seimas ketino priimti vadovaudamasis Konstitucija, Seimo rinkimų įstatymu bei remdamasis Konstitucinio Teismo 2012 m. lapkričio 10 d. išvada.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų