REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmojo ir kol kas vienintelio Lietuvoje profesionalaus jaunimo ledo ritulio klubo HC „Baltica“ atstovai įsitikinę, jog artimiausiu metu ledo ritulys Lietuvoje, kaip ir daugelyje Šiaurės pusrutulio valstybių, taps viena iš populiariausių sporto šakų. Klubas siekia ugdyti jaunąją kartą, didinti ledo ritulio gerbėjų gretas ir kurti ledo ritulio tradicijas Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesiekiame, kad ledo ritulys nukonkuruotų lietuvaičių taip mylimą krepšinį ar futbolą, tačiau, žvelgdami į vis pilnėjančias tribūnas ledo ritulio varžybų metu, džiaugiamės, kad sparčiai auga šios sporto šakos populiarumas. Varžybas stebinčių žiūrovų skaičius nuolatos didėja. Šį sezoną, lyginant su praėjusiu, namų varžybose sulaukiame vidutiniškai apie 30 proc. daugiau mūsų komandą palaikančių sirgalių. Panašu, jog ir Lietuvos sporto aistruoliai, ieškodami naujų emocijų ir įspūdžių, pagaliau atranda ledo ritulį“, – sako HC „Baltica“ prekinio ženklo vystymo vadovė Evelina Bruklytė.

REKLAMA

E. Bruklytės teigimu, viena pagrindinių priežasčių, kodėl ledo ritulys iki šiol nepopuliarus, yra ta, kad iki HC „Baltica“ įkūrimo 2011 metais, Lietuva neturėjo profesionalios jaunimo ledo ritulio komandos. Daugumos Lietuvos ledo ritulio komandų pagrindą sudarydavo mėgėjai.

„Kad ir kokie entuziastingi būtų mėgėjai, jie negali demonstruoti tokio aukšto lygio žaidimo, kokį demonstruoja profesionalai, gaudami už tai pinigus. O juk kiekvienam sporto aistruoliui būtent to ir reikia – gražaus, emocijas ir azartą keliančio žaidimo, vertingų pergalių“, – aiškina skautas (komandos agentas) Michailas Yanchenko.

REKLAMA
REKLAMA

Ledo ritulys – vyriškas ir vienas greičiausių komandinių sportų pasaulyje. „Jis yra labai intensyvus. Vienas žaidėjų penketas aikštėje žaidžia vos 30 sekundžių, po to vyksta keitimas. Tad vos per 30 sekundžių vaikinai turi parodyti viską, ką jie sugeba. Be to, tai labai azartiškas sportas, kuriame netrūksta aistrų, neretai besibaigiančių net muštynėmis. Emocingas žaidimas žavi sirgalius vyrus, o patys ledo ritulininkai žavi moteris. Mūsų komandos žaidėjai taip pat turi nemažai gerbėjų tarp merginų, kurios dalyvauja įvairiausiuose konkursuose, norėdamos gauti galimybę nusifotografuoti su savo favoritais“, – atskleidžia prekinio ženklo vystymo vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių HC „Baltica“ namų varžybų metų savanoriška klubo gerbėjų iniciatyva buvo pradėtas burti ištikimiausių aistruolių klubas. „Tai bus pirmasis profesionalios Lietuvos ledo ritulio jaunimo komandos sirgalių klubas, kuriam mes teiksime visokeriopą paramą, kadangi ir mums, dar tik kuriantiems ledo ritulio tradicijas ir klojantiems šios sporto šakos pamatus Lietuvoje, kiekvieno aistruolio palaikymas labai svarbus“, – tikina E. Bruklytė bei džiaugiasi itin sėkminga pirmą kartą Lietuvoje platinamų HC „Baltica“ namų varžybų abonementų prekybos pradžia.

REKLAMA

Ledo ritulio aistruoliams siūloma rinktis iš dviejų rūšių abonementų. Pirmasis – tai abonementas suteiksiantis galimybę patekti į visas Elektrėnų ledo rūmuose lapkritį vyksiančias namų varžybas. Tik lapkričio mėnesio varžyboms skirto abonemento kaina – 50 litų (su mokesčiais). Antrasis abonemento variantas – tai abonementas galiosiantis į visas namų arenos rungtynes iki pat atkrintamojo sezono pradžios (kovo mėn.). Šio abonemento kaina – 69 litai (su mokesčiais).

HC „Baltica“ sirgaliai (nuotr. Organizatorių)HC „Baltica“ sirgaliai (nuotr. Organizatorių)

Iki prekybos Vilniaus ledo ritulio klubo HC „Baltica“ abonementais pabaigos liko tik trys dienos. HC „Baltica“ abonementus visose „Tiketos“ kasose (taip pat ir naujojoje Elektrėnų „Maximoje“ įsikūrusioje kasoje) ir internetu www.tiketa.lt galima įsigyti tik iki lapkričio 15 d.

REKLAMA

HC „Baltica“ ledo ritulį siekia populiarinti ir tarp vaikų. „Norime užsiauginti sau ištikimus sirgalius ir galbūt sau pamainą komandoje“, – aiškina HC „Baltica“ ledo ritulininkai.  Visi vaikai iki 5 metų amžiaus ir į Elektrėnų ledo rūmus su savo ledo ritulio komandos apranga (marškinėliais) atėję vaikai iki 16 metų amžiaus, HC „Baltica“ namų varžybas gali stebėti nemokamai. Nemokamai į varžybas gali patekti ir Elektrėnų sporto mokyklos auklėtiniai, specialūs pasiūlymai bus teikiami ir kitoms miesto mokykloms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunimo ledo ritulio lygos (MHL) pirmenybių Šiaurės-Vakarų divizione žaidžiantis perspektyvus Vilniaus ledo ritulio klubas HC „Baltica“ iš 11 komandų šiuo metu užima 6 vietą. Tačiau klubas yra sužaidęs mažiau varžybų nei turnyrinės lentelės viršuje esančios komandos, todėl jau per ateinančią savaitę išlyginęs varžybų skaičių, klubas HC „Baltica“ turi realius šansus pakilti net iki 2-osios vietos.

Artimiausios varžybos Elektrėnuose numatomos Lapkričio 14–15 dienomis prieš HC „Dmitrov“ ir 17–18 dienomis prieš HC „Zelenograd“ komandas. Atvykite ir atverskite naują Lietuvos ledo ritulio istorijos puslapį kartu su HC „Baltica“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų