REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į kova dėl kolektyvinės darbo sutarties nevykdymo mėginantiems kilti „Vilniau viešojo transporto“ darbuotojams kol kas tenka atsitraukti. Po įmonės vadovo Gintaro Nakučio kreipimosi į teismą dėl planuojamo streiko pripažinimo neteisėtu lapkričio 7 d. arba likus lygiai savaitei Vilniaus m. I-os apylinkės teismas priėmė nutartį 30-čiai dienų jį atidėti. Kaip mums patikino profesinių sąjungų atstovai pažeidinėti teismo įstatymų jie neketina, taigi kol kas tenka atsitraukt ir pergrupuoti pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA

Kad trečiadienį, lapkričio 14 d. nuo 4 val. 30 min. iki 6 val. 30 min. planuoto streiko nebus patvirtino ir Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos vadovas Jonas Petraška.

REKLAMA

Šiandien vakare bus paskelbtas teismo sprendimas dėl streiko teisėtumo, po jo, artimiausiomis dienomis prasidės naujas „Vilniaus viešojo transporto“ vadovybės ir profesinių sąjungų atstovų derybų etapas.

„Tokia praktika, kuomet teismo sprendimu nukeliama streiko data, be abejonės, yra ydinga. Tai varžo mūsų teises. Bet tokie yra įstatymai ir kol jie nebus pakeisti mes nieko negalime daryti, nebent kas nors išprovokuotų mus neteisėtais veiksmais – atsakas būtų toks pat. Streiką organizavome ne dėl kokių nors politinių priežasčių, o vien dėl ekonominių – kolektyvinės sutarties vykdymo“, − komentavo J. Petraška pridurdamas, kad streikas galėjo būti organizuojamas ir prieš pusę metų.

Konkreti pakartotinio bandymo organizuoti streiką data kol kas nėra numatyta, anot profsąjungų atstovo, jis gali įvykti jau po mėnesio, tačiau gali būti ir atšauktas – viskas priklausys nuo būsimų derybų rezultatų. Rizikuoti imdamiesi neteisėtų veiksmų transporto darbuotojų profesinės sąjungų atstovai neketina, anot J. Petraškos, jie puikiai supranta, kad taip gali patys sau pakenkti. Visgi jis neatmetė galimybės, kad kraštutiniu atveju gali būti imtasi ir tokių metodų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų