REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žaviuosi „patriotų“ išradingumu. Štai visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ tuoj po rinkimų nei iš šio, nei iš to atliko apklausą ir „išsiaiškino“, jog daugiau nei du trečdaliai (68 proc.) apklaustų Lietuvos gyventojų mano, kad po spalį įvykusių Seimo rinkimų naujai išrinkta valdžia privalo tęsti strateginių energetikos projektų plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent taip „Spinter“ ir pranešė – nauja valdžia „privalo“. Niekam neturi rūpėti referendumo dėl atominės rezultatai. Privalo, ir viskas, nes gigantiškieji energetikos projektai, dėl kurių realizavimo turėsime brangiausią pasaulyje energiją ir skolose paskandintą valstybės iždą, yra skirti nepriklausomybei užtikrinti.

REKLAMA

Liūdna – pasirodo, dvidešimt dvejus metus gyvename tik formaliai nepriklausomoje valstybėje. Už nepriklausomybę vis dar reikia kariauti. Net ir su sava nieko neišmanančia tauta. Štai iliustratyvi „Spinter“ pranešimo citata apie „tyrimų“ rezultatus: „Gyventojai nepritartų, jei naujoji Vyriausybė atsisakytų tikslo siekti energetinės nepriklausomybės“.

Ir nesvarbu, kad „energetinės nepriklausomybės“ gamtoje nėra, o yra „energetinis saugumas“. Mirsime, bet būsime nepriklausomi. Tuo ir skiriamės nuo senosios kartos – ji stengėsi išlikti, kad būtume mes.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena pranešimo citata:

„Pastaruoju metu viešoje erdvėje pasirodo nemažai įvairių ir net prieštaringų komentarų dėl Lietuvos energetikos krypčių, dėl strateginių energetikos projektų ateities. Nors Seimo rinkimuose didžioji dalis gyventojų savo balsą atidavė opozicinėms partijoms, tačiau akivaizdu, kad piliečiai nenori, kad būsimoji valdžia iš esmės keistų energetinės nepriklausomybės kursą“, – apklausos rezultatus komentavo bendrovės  „Spinter tyrimai“ vadovas sociologas Ignas Zokas“.

Nė žodžio apie referendumą. Ko tik nepadarysi už pinigus, tiesa? Jūs tikite, kad po referendumo „Ne“ žmonės staiga pakeitė nuomonę 180 laipsnių kampu? Aš netikiu.

Taigi, nežmoniški konservatorių energetikos projektai iškelti į nepriklausomybės rangą. Jeigu jais abejoji, arba jeigu siūlai kitus būdus energetiniam saugumui užtikrinti, mažiau skausmingus ir ne tokius brangius – esi tautos priešas. Nes esi prieš nepriklausomybę.

Arūnas DAUGĖLA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų