REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pasieniečių pasislėpti bandžiusį pagėgiškį sulaikė belgų aviganė Kora. Paaiškėjo, kad šis vyras yra buvo ieškomas kaip įtariamasis  cigarečių kontrabandos byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą  naudodamiesi technine sienos kontrolės sistema Valstybės sienos apsaugos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių  užkardos pasieniečiai Šilutės rajono Girininkų kaimo ribose pastebėjo į Lietuvos gilumą bėgančius du asmenis.  Ši vieta yra  apie 300 metrų nuo Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija. Išvydę atvykstančius pasieniečius, kurie norėjo patikrinti dokumentus, abu asmenys pasislėpė netoliese esančiame miškelyje.

REKLAMA

Jų ieškant pagalbon pasitelkta Vileikių užkardoje tarnaujanti belgų aviganė Kora. Jai buvo duota komanda daryti tai, ką keturkojė geriausiai moka,  t. y. suuosti bei sekti pažeidėjo pėdsakais.  Belgų aviganei tai puikiai pavyko ir po persekiojimo ji prisivijo iš miškelio išeinantį vyrą. Koros vedami pasieniečiai jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad tai - 26-erių  Pagėgių gyventojas, kuris būdamas pasienio ruože neturėjo  nei  asmens tapatybę  patvirtinančio dokumento, nei leidimo būti čia nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ).

REKLAMA
REKLAMA

Pagėgių rinktinės  pasieniečiai netruko išsiaiškinti, jog belgų aviganės susektas pagėgiškis yra  įtariamasis baudžiamojoje byloje dėl  cigarečių kontrabandos. Jis jau buvo ieškomas VSAT pareigūnų po to, kai jie lapkričio 1-osios naktį ties Pagėgių savivaldybės Mikytų kaimu sulaikė Nemunu iš Kaliningrado srities atplukdytą 10 tūkst. pakelių cigarečių „Denim Blue“ krovinį. Tuomet dar iškart įkliuvo ir trys Pagėgių savivaldybės gyventojai.

VSAT pareigūnai 26-erių pagėgiškį uždarė į areštinę. Pirmadienį teismas leido jį suimti 15 parų.

Be to, vyrui už  Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą - buvimą pasienio ruože ir VSAZ be būtinų dokumentų - pasieniečiai skyrė 75 litų baudą.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų