REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos prokuratūra pirmadienį apkaltino reitingų agentūras „Standard & Poor's“ („S&P“) ir „Fitch“ manipuliacijomis rinkoje, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai pateikti prieš septynis asmenis, iš kurių penki tariamo nusikaltimo metu dirbo „S&P“, o du – „Fitch“ agentūroje.

REKLAMA

Tarp kaltinamųjų yra Devenas Sharmas, kuris 2007–2011 metais vadovavo „S&P“, ir „Fitch“ vykdomasis direktorius Davidas Michaelas Willmothas Riley's.

Kad teismo procesas vyktų toliau, kaltinimus turi patvirtinti teisėjas. Pagal Italijos teisminę sistemą, ši procedūra gali trukti keletą mėnesių.

Reitingų agentūros bendradarbiavo vykdant tyrimą, tačiau tikina, kad jų ekonominiai vertinimai buvo nepriklausomi ir pagrįsti objektyviais veiksniais.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas prasidėjo po to, kai Italijos vartotojų grupė 2010 metais pateikė skundą prieš kitą reitingų agentūrą „Moody's“ dėl Italijos skolinimosi reitingo sumažinimo, dėl kurio kilo suirutė finansų rinkose ir išaugo šalies skolinimosi kaina.

Tyrėjai nuo to laiko dėmesį sutelkė į naujesnius įvykius, ypač praėjusių metų, kai dėl suirutės rinkose Italija atsidūrė ties bankroto riba, ir iš savo posto dėl spaudimo buvo priverstas pasitraukti buvęs premjeras Silvio Berlusconis.

Remiantis prokuratūros informacija, tyrimas dėl „Moody's“ veiklos buvo baigtas nepateikus kaltinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų