REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 11–ąją Kuveitas šalies konstitucijos auksinį jubiliejų paminėjo surengdamas 15 mln. dolerių (40,5 mln. litų) kainavusį fejerverkų šou, kuris šaliai užtikrino vietą Guinness'o rekordų knygoje. Guinness'o rekordų knygos atstovas per šalies televiziją pranešė, kad labai džiaugiasi galėdamas patvirtinti jog įvyko didžiausias fejerverkų šou, kurį sudarė 77,282 fejerverkai.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančiai kuveitiečių ir imigrantų stebėjo valandą trukusį fejerverkų ir lazerių šou, kuris leido taip paminėti 50–ąjį Kuveito konstitucijos jubiliejų.1962 metų lapkričio 11–ąją emyras šeichas Abdullahas Al–Salemas Al– Sabahas paskelbė konstituciją, kuri leido Kuveitui pirmajam iš Arabų šalių išrinkti parlamentą. Prieš šventę emyras šeichas Sabahas Al–Ahmadas Al–Sabahas priminė apie neblėstantį valdžios atsidavimą demokratijai ir kvietė šalį susivienyti siekiant spręsti užsitęsusią politinę krizę.

REKLAMA

Šiuo metu šalies vyriausybė ir opozicija yra užstrigusios viename sudėtingiausių diskusijų Kuveito istorijoje. Pagrindinė problema yra opozicijos pateikti kaltinimai, kad vyriausybė surengė antikonstitucinį perversmą.

Opozicija konstitucijos jubiliejų pažymi didžiuliu protestu Irada aikštėje. Kreipdamasis į Kuveito piliečius, šeichas Sabahas kvietė susivienyti, palaikyti ir vertinti demokratiją, nacionalinius resursus, atsisakyti maištavimo ir gerbti nacionalinę teisinę sistemą, kad būtų sukurta geresnė tėvynės ateitis ir žmonėms būtų suteikta daugiau politinių laisvių, didėtų lygybė ir socialinė teisybė.

REKLAMA
REKLAMA

Šeichas apibūdino konstituciją kaip apimančią ir teisiškai įtvirtinančią kuveitiečių tautos bruožus, kurie buvo išgryninti keičiantis kartoms ir išreiškia visų brolybę, atskleidžiančią vieningą viziją, bendrą likimą, pagrindinius principus ir tyras vertybes. Taip pat buvo raginama išreikšti dėkingumą asmenims, kurie sukūrė parlamentinę sistemą, padėjo jai pagrindus. Šeichas Sabahas sakė: „Su parlamentu jau pragyvenome penkis dešimtmečius, siekdami skinti parlamentinio valdymo vaisius; savo pasiekimus turime apsaugoti remdamiesi objektyviu vertinimu ir konstruktyvia savikritika. Nėra blogai, kad sistemoje tebėra daug defektų, tačiau yra blogai neigti šiuos defektus. Visi turime vienytis siekdami tarnauti šalies interesams. Savo problemas galime išspręsti racionalizuodami savo veiksmus.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų