REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei dar neturite planų lapkričio kelionėms, nuvykite pasidžiaugti šalta, bet vis tiek pačia mieliausia mūsų Baltijos jūra, kopomis bei sudalyvauti Neringos įkūrimo 51 metų šventėje, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kuršių nerijai skirtų parodų atidarymai, knygų pristatymai, Neringos meno kolektyvų, svečių koncertai, bendruomenės prisistatymai ir daugybė kitų renginių. Viena iš didžiausių šventės atrakcijų bus originali akcija – „Kitokia Neringa“. Muziejai, mokyklos, galerijos, kavinės paruošė specialias naktines programas. „Parengtas kultūrinių pramoginių taškų žemėlapis, kuriame visi galės rasti ką nors patrauklaus: laukia trumpametražių filmų programa, šventinių dainų karaokė, pažintinis žaidimas „Naktinės Kuršių nerijos paslaptys“ ir kiti įdomūs užsiėmimai. Didžiuojamės šiuo renginiu, pirmąkart pristatytu praėjusiais metais. Norėtume, kad jis taptų kasmetine tradicija bei ateityje sujungtų visas gyvenvietes“, – sakė Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė. – Neringos lankytojai mėgsta aktyvų poilsį, yra smalsūs, tad renginių gausa stengiamės užtikrinti įvairiapusį, kokybišką poilsį.

REKLAMA

Žinoma, pramogas pajūryje diktuoja metų laikas, todėl, priklausomai nuo oro, jos keičiasi, tačiau pas mus ir žiemą yra ką veikti: puikios sąlygos slidinėti lygumų slidėmis, ką jau kalbėti apie įspūdingus vaizdus: jūrą, marias, apsnigtus miškus ir kopų masyvus. Jei nėra sniego, galite išbandyti Neringos gyvenvietėse įrengtas orientavimosi trasas“, – privalumus turistams vardijo S.Vaišvilaitė.

Lapkričio 16–18 dienomis Nidos aerodrome siaus ir atviro Baltijos šalių Blokart klasės vėjamačių čempionato dalyviai. Šių egzotiškos išvaizdos triračių transporto priemonių, valdomų burėmis gaudant vėją, čempionatas šiemet vyks jau šeštąjį kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Blokart kategorijos vėjaračių klasė, kuri, beje yra pati mažiausia, atsirado dar 2000 m. Naujojoje Zelandijoje, o į Lietuvą atkeliavo 2008-aisiais“, – pasakojo Matas Mizgiris. Atvirajame Baltijos šalių čempionate galės dalyvauti visi norintieji, o sulaukti tikimasi maždaug 20–30 dalyvių. Blokart vėjamačių sporto entuziastas teigė, kad ruduo ir žiema tokioms varžyboms yra pats tinkamiausias laikas dėl stiprių vėjų. Šiemet tikimasi, kad čempionatas sulauks ypatingo dėmesio, nes yra įtrauktas į šių metų Neringos kurorto šventės programą.

„Pažintinės ar pramoginės kelionės po Lietuvą žiemos ar rudens metu gali padovanoti dar nepatirtų įspūdžių, – sakė  Turizmo departamento vadovė Raimonda Balnienė.  – Žmonės dažnai mano, kad kurortuose tik vasarą siūloma plati renginių programa, tačiau iš tiesų daugybė itin originalių renginių miestuose ir miesteliuose vyksta ir šaltuoju periodu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų