REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Pasaulinei žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dienai (ji minima trečiąjį lapkričio sekmadienį), Susisiekimo ministerija ragina pėsčiuosius ir dviratininkus tamsiu paros metu segėti atšvaitus bei, vykdydama informacinę saugaus eismo kampaniją „Susiprask“, inicijuoja internetinį projektą „Tamsios gatvės“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal statistiką, rudenį ir žiemą, esant prastoms eismo sąlygoms, padaugėja nelaimingų įvykių keliuose. Vis labiau ilgėjant vakarams, daugybę tragedijų išprovokuoja ne svaigalai ar neatsakingai pasirinktas greitis, bet neapšviestos gatvės bei pėsčiųjų ar dviratininkų neatsargumas. Mėgstantys rengtis tamsiai, nedėvintys atšvaitų ir gatves kertantys nebūtinai per pėsčiųjų perėją žmonės tamsiu paros metu vairuotojams dažnai tampa visiškai nepastebimi. Dėl to išauga rizika pakliūti po automobilio ratais.

REKLAMA

Projekto iniciatoriai virtualioje erdvėje sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame žmonės kviečiami pažymėti neapšviestas, ir todėl, jų manymu, pėstiesiems ir dviratininkams nesaugias gatvių ar kelių atkarpas. Žemėlapį galima rasti internetiniu adresu www.susiprask.lt/tamsiosgatves. Žymėjimus šiame virtualiame žemėlapyje galės matyti visi jame apsilankę asmenys. Tikimasi, kad jie paskatins pėsčiuosius ir dviratininkus būti atsargesnius, sutemus segėti atšvaitus, ypač – keliaujant nurodytose vietose.

Projektu „Tamsios gatvės“ taip pat siekiama paskatinti dialogą tarp žmonių ir savivaldybių skyrių, kurie yra atsakingi už saugių eismo sąlygų užtikrinimą. Projekto administratoriai jau išsiuntė kvietimą bendradarbiauti savivaldybių administracijų, eismo saugumo komisijų atsakingų skyrių vadovams. Kartą per savaitę jiems žadama persiųsti žemėlapio lankytojų informaciją apie pažymėtas nesaugias kelių ir gatvių atkarpas. Tikimasi, kad atsakingi darbuotojai ras laiko sureaguoti į pranešimus, patikrins informacijos aktualumą bei imsis priemonių, kaip išspręsti neapšviestų vietų problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų