REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius sako, kad kol kas neplanuojama keisti trijų partijų - socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ - pasirašytos koalicinės sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra pasirašyta koalicinė sutartis ir yra mūsų partijos priimtas sprendimas, ir mes jo kol kas nesiruošiame keisti. Visą laiką laikausi to požiūrio, kad tie asmenys, kurie yra kalti, turi būti nubausti. Aš manau, kad po šitų rinkimų pirmą kartą žengtas toks žingsnis, kažkodėl anksčiau tokie žingsniai nebuvo daromi, nors puikiai prisimename, kad pirkimų yra buvę iš įvairiausių partijų, kurios praėjusį kartą laimėjo rinkimus“, - pirmadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonę, kad Konstitucinio Teismo (KT) išvada dar labiau sustiprina įtarimus dėl Darbo partijos skaidrumo, A. Butkevičius atsakė, kad vertina teigiamai. „Prezidentės pareiškimą vertinu teigiamai, ir aišku, nesiruošiu jo toliau komentuoti. (...) Ten nėra kalbama apie jokias koalicijas, ten tik yra įvertintas Konstitucinio Teismo priimtas sprendimas“, - teigė politikas. A. Butkevičius užtikrino, kad į komandą neims tų žmonių, kurie yra nusižengę Lietuvos įstatymams.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistams pasiteiravus, koks galimas tolesnis politinių įvykių scenarijus, A. Butkevičius sakė, kad pagal galiojančius įstatymus bus sušauktas pirmasis Seimo posėdis, susirinks naujasis Seimas, o po to bus formuojama Vyriausybė.

Į klausimą, ar tikisi, kad jam bus pasiūlytas premjero postas, A. Butkevičius sakė apie tai kol kas negalvojantis. „Nieko aš kol kas nesitikiu, kol kas apie tai negalvoju, palaukime tol, kol įvyks pirmas posėdis“, - sakė jis.

A. Butkevičius negalėjo atsakyti, kada susitiks su šalies Prezidente. „Nežinau, tada, kai pakvies“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius patvirtino, kad šią savaitę planuojama kalbėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje.

Prezidentė D. Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad Seimo rinkimų rezultatus įvertinę Konstituciniame Teisme užsitikrinome, jog Lietuvoje perkama demokratija ir įstatymų pažeidimai nebus toleruojami, primena ELTA.

Šalies vadovės teigimu, Konstitucinio Teismo išvada dar labiau sustiprina ir įtarimus dėl valstybės valdyme siekiančios dalyvauti Darbo partijos skaidrumo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų