REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įveikti daugiau kaip 5 tūkst. kilometrų, dukart viršyti pradiniai lūkesčiai, atrasta ir aplankyta 11 lietuvių tremtinių kapinaičių, sutikti likimo smūgių nublokšti tautiečiai ir patirti išgyvenimai, 16 jaunų žmonių pakeitę gyvenimus – ekspedicija „Misija Sibiras'12" prisistato visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniame Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro organizuojamame renginių cikle, skirtame apžvelgti šių metų ekspedicijas į lietuvių tremties ir kalinimo vietas, bus pristatyta ir septintus metus organizuojamo projekto „Misija Sibiras“ dalyvių ekspedicija į Rusijos Federacijos Chakasijos Respubliką. Šią vasarą į tolimą kraštą vykusi komanda iš pirmų lūpų perteiks ten patirtą jaudulį, išgyventą prisilietus prie ypatingo tautos istorijos etapo.

REKLAMA

„Nors kelionės tikslą pasieksime tik sutemus ir nežinome, net kur ir kaip apsistosime, bet aš jaučiuosi laimingas. Dabar galėsiu didžiuotis, kad padarėme viską negailėdami jėgų, kad lietuvių atminimas būtų įamžintas ir parsivežtume turtingus įspūdžius, kuriais galėsime dalintis susitikimų su visuomene metu“, - vienu sudėtingiausių ekspedicijos laikotarpiu savo dienoraštyje rašė jos dalyvis Kazimiras.

Šį trečiadienį, lapkričio 14 dieną, 16 val. projektas “Misija Sibiras'12" bus pristatytas Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse Koferencijų salėje (Žirmūnų g. 1F). Renginio metu susirinkusieji galės apžiūrėti ekspedicijos dalyvių įamžintas akimirkas ir išvysti vaizdo medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

Pasikviesti dalyvius į mokyklą, universitetą, įmonę ar organizaciją galimybę turi kiekvienas norintis. Daugiau informacijos – www.misijasibiras.lt

Septintus metus iš eilės sėkmingai vykstantį projektą organizuoja labdaros ir paramos fondas „Jauniems“. Nuo projekto vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė vienuolika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 90 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų