REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Siemens“ arenoje sekmadienį vykusiame didžiausiame dvikovinių kovos menų renginyje moksleiviams – Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finale – penktus metus iš eilės triumfavo Klaipėdos klubas „Shodan“ (vadovas Lukas Kubilius). Bendroje komandinėje įskaitoje laimėjusiam klubui buvo įteiktas pagrindinis prizas – speciali  „Siemens“ arenos taurė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek aš, kaip klubo vadovas, tiek visi vaikai labai džiaugiasi iškovota pergale. Juk laimime jau penktus metus iš eilės! Nors, reikia pripažinti, šiemet konkurencija buvo labai didelė. Tiesa, mes turime labai gerą komandą – tiek trenerius, tiek vaikus. Mūsų klubo vaikai yra labai motyvuoti, labai nori nugalėti, todėl siekdami pergalės įdeda itin daug darbo ir pastangų. Papildomos motyvacijos jiems prideda ir šios varžybos, kurios yra didžiausias metų renginys ir vyksta vienoje didžiausių Lietuvos arenų. Vaikai, dalyvaudami šios varžybose, jaučiasi svarbūs, reikalingi, tai taip pat jiems yra papildomas akstinas stengtis nugalėti“, – sako Europos kiokušin karatė čempionas ir „Shodan“ klubo vadovas Lukas Kubilius.

REKLAMA

Antroje vietoje, kaip ir praėjusiais metais, liko Vilniaus klubas „Saulės žiedas“ (vadovas Europos ir pasaulio kiokušin karatė čempionatas Paulius Klapatauskas), trečiąja vieta džiaugėsi Jurbarko klubas „Kumite“ (vadovas Artūras Enčeris).

Šiemet Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finale dėl pergalės kovojo net 620 jaunųjų kovos menų sportininkų iš 40 skirtingų, po visą Lietuvą išsibarsčiusių, klubų. Iš viso buvo išdalinti 68 medalių komplektai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiokušin karatė taurės finalo prizininkai (nuotr. Organizatorių)Kiokušin karatė taurės finalo prizininkai (nuotr. Organizatorių)

„Nors daugelio mūsų dėmesys vis dar yra sutelktas į krepšinį ar futbolą, tačiau pastaruoju metu pastebime, kad visuomenė pradeda aktyviau domėtis ir kitomis sporto šakomis. Tai džiugina. Šiemet dar kartą įsitikinome, jog kiokušin karatė populiari ne tik Rytuose, bet ir pas mus. Juk tai ne tik fizinė veikla, bet ir sportininko dvasios, valios, charakterio ugdymas. Buvo labai malonu matyti šiemet į mūsų areną susirinkusių dar daugiau sportininkų nei praėjusiais metais. Tikimės, jog ateinančiais metais jų bus dar daugiau. Galbūt ir absoliutus šios sporto šakos lyderis – klubas „Shodan“ – ateinančiais metais sulauks rimto iššūkio“, – teigė pagrindinį prizą laimėtojams įteikęs Vilniaus „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojas Juras Vėželis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finalas sulaukė svečių ir iš užsienio. Vilniaus „Siemens“ arenoje dėl pergalių kovėsi Švedijos atstovai. „Pirmą kartą į turnyrą atvykusiems švedams buvome svetingi – berniukas vienoje iš kovų iškovojo antrąją vietą, mergaitė liko trečia. Nors aukso medaliais nepasidabino, tačiau teigiamų emocijų ir įspūdžių neslėpė nei iš Švedijos atkeliavę treneriai, nei moksleiviai“, – tikino Lietuvos kiokušin karatė federacijos generalinis sekretorius Aleksejus Svešnikovas.

REKLAMA

Jau 2013 metų balandžio 13–14 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje užvirs pasaulio kiokušin karatė kovos. Aukščiausio lygio karatė meistrai (tiek vyrai, tiek moterys) kovos trijose svorio kategorijose. Lietuvos sostinės arenoje tikimasi sulaukti apie 144 sportininkų ir apie 350 trenerių, teisėjų iš bent 70 skirtingų pasaulio valstybių. Tikimasi, jog tarp didžiųjų pasaulio kiokušin karatė meistrų, atvyksiančių į Lietuvą, bus tokios žvaigždės kaip pasaulio čempionai Roman Nesterenko (Rusija), Valeri Dimitrov (Bulgarija), Europos čempionai Gabor Rosza (Vengrija), Marius Ilas (Rumunija). Čempionate, be abejo, kausis ir geriausi Lietuvos sportininkai – tai Europos čempionai Orest Proc, Lukas Kubilius, Rita Pivoriūnaitė, Inga Mikštaitė, pasaulio čempionės titulą gins Margarita Čiuplytė.

Kiokušin karatė taurės finalo prizai (nuotr. Organizatorių)Kiokušin karatė taurės finalo prizai (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų