REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei socialdemokratai nekeis pozicijos dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Arvydo Pociaus tinkamumo eiti šias pareigas, jie rizikuos prarasti konservatorių paramą mažumos Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vykusiame Tėvynės sąjungos (konservatorių) prezidiumo posėdyje pritarta pareiškimui, kuriame konstatuojama, jog socialdemokratai pažeidžia susitarimą, kuriame, tarp kitų punktų, numatyta ir stiprinti šalies nacionalinį saugumą.

REKLAMA

"Partijos prezidiumas iš esmės pritarė pareiškimui, kuriame mes įvertinome susiklosčiusią situaciją, kuri mūsų tikrai netenkina ir kelia mums didelį susirūpinimą,. Socialdemokratų laikysena tiek A. Pociaus atleidimo atveju, tiek bendrai sprendžiant nacionalinio saugumo problemas, akivaizdžiai prieštarauja mūsų susitarimui. Jeigu artimiausiu metu socialdemokratų ir jų lyderių laikysena nepasikeis ir nematysime iš jų pusės ryžto ardyti tokią korumpuotų įtakų sistemą, mūsų prievolė bus elgtis ryžtingai", - po prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė TS lyderis Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, prezidiumo sprendimas - ar siūlyti partijos tarybai nutraukti susitarimą dėl paramos mažumos Vyriausybei, priklausys nuo tolimesnių socialdemokratų veiksmų.

Konservatoriai inicijuos abiejų partijų atstovų pasitarimą, kurio metu būtų aptartas susitarimas ir jo vykdymo sąlygos.

"Mes norime išgirsti iš jų atsakymus į visą eilę klausimų, kaip ir į tai, ar jie toliau mano, kad A. Pocius gali vadovauti VSD, ar jie yra pasiruošę įgyvendinti Seimo patvirtintose išvadose išsakytas nuostatas dėl būtinų permainų VSD, ar jie galvoja, kad paviešintuose liudijimuose minimas buvęs Užsienio reikalų ministerijos sekretorius Albinas Januška, kuris dabar užima ir premjero patarėjo vietą, ar po tų paviešintų faktų ir toliau gali užimti tokias pareigas, ir daugybė kitų klausimų, į kuriuos tikimės išgirsti atsakymus ir nuo to priklausys (sprendimas - BNS)", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar konservatoriai nutrauks paramą, jei VSD vadovo poste liks A. Pocius, o A. Januška - premjero patarėju, A. Kubilius tiesiai neatsakė, tačiau vėliau pripažino, jog tokiu atveju "nesunku nuspėti, ką mes siūlysime tarybai".

Konservatorių tarybos posėdis planuojamas po minėtų įgaliotų abiejų partijų atstovų susitikimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų