REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvas pirmadienio rytas sostinės centre prasidėjo kraupiu nusikaltimu. Kaip įtariama, visą parą veikiančiame bare apsilankiusi 28-erių moteris J. A. ten pagimdė kūdikį ir nutarė iškart jo atsikratyti. Įtariama, kad nuo narkotikų priklausoma moteris savo neišnešiotą kūdikį įmetė į unitazą ir nuleido vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje (Balsas.lt skaitytojo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Įvykio vietoje (Balsas.lt skaitytojo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Pranešimas apie kraupų nusikaltimą gautas prieš 5 val. ryto. Gausios policijos pareigūnų, ugniagesių gelbėtojų ir greitosios medicinos pagalbos pajėgos skubėjo į netoli autobusų stoties, Pylimo gatvėje, esantį visą parą veikiantį barą. Tačiau išgelbėti kūdikio nuo žiauraus likimo nepavyko. Pagimdžiusi ir, kaip įtariama, žiauriai kūdikio atsikračiusi moteris atsidūrė ligoninėje.

REKLAMA

Įvykio vietoje (Balsas.lt skaitytojo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Įvykio vietoje (Balsas.lt skaitytojo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

(Papildyta 12.05 val.)

Pateikiame su įvykio liudininku pasikalbėti sutikusios, kūdikį nužudžiusią motiną pažinojusios, moters pokalbio transkripciją (kalba netaisyta):

„Gal pavešit mane iki stoties? Klausinėjau, kaip kokia durnelė... Nu ką, nieko tokio, nuėjo į tuliką, kai tą padarė (pagimdė) ir mergaitė dar gimė. Mergaitė dar gyva buvo. Ji bandė ją nuleisti. Bet nepralindo. Kur ten kūdikiui skylutė. Bet jau buvo virš kelių. Tu supranti, vaikas... Buvo nusprendus, kad nukirpti (virkštelę). Vaikas surištas su mama. O kaip šunys perkanda. O kaip moterys gimdė.

REKLAMA
REKLAMA

Nu tai vat matai. Mergaitė. Bandė nuskandinti. Aš ją puikiai pažįstu (tą moterį). Mes užvakar stovėjom visą vakarą su ja. Niekas nematė. Ji tokia putloka buvo, nedidukė. Atrado tą vaiką. Jis nenuskendo. Nepralindo į skylutę. Išsigando. Arba ji pati iš šešių vaikų šeimos. Tai dabar jai narkomanei dar vaikas. Įsivaizduojate? Be vyro.

Jai gal 21-22 metai. Nu ne 17, atsiprašau. Gal 23. Jos vardas Alina. Rami, rami ji tokia. Ji va paskutiniu metu gerdavo žiauriai. Panelė įėjo kita į tuliką. Ten sulaužytas kaip tik užraktas. Vakar su ja buvau. Visą parą ateinam pažiūrėti teliko, pasišildyti, pavalgyti, kavos atsigerti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks baras vienintelis čia dirbantis visą parą. Nu ir ką, pamatė Marekas. Dabar mačiau Mareką. Bandžiau kalbėti su viena panele, ji sakė, kad eina namo. Ir nepradėjau jos klausinėti. Ką ji gali pasakyti? Nuėjau, pamačiau. Dar gyvas vaikas buvo. Kaip suprato, kad gyvas? Turbūt, judėjo, ką aš žinau.

Jei ta panelė nebūtų pamačius? Vis tiek tas vaikas nepralindęs būtų. Ji galėjo tą vaiką išsinešti. Ir patikėk manim, niekas nebūtų sužinojęs, kad ji tą vaiką pagimdė. Užkasė kažkur... O kaip anksčiau, ar būdavo tos ligoninės? Moteris laukuose pagimdydavo. Tie išmetimai būdavo, viskas gerai. Čia dabar moterys labai silpnos, kad reikia valyti. Anksčiau natūraliai būdavo... Kaip gimdo katė ar šuo. Viską patys susitvarko. Po to, supranti kaip moteris. Pagimdo vaiką, tada pagimdo placentą... Nuvežė ją į ligoninę. Nupjaus.“

REKLAMA

(Papildyta  11.40 val.).

Kraupaus įvykio liudininku netikėtai tapęs vilnietis Darius savo laiške Balsas.lt rašė: „Rašau jums pasibaisėjęs klaikiu įvykiu. Šiandien ryte, važiuodamas į rytinę treniruotę pamačiau tokį įvykį, apie kurį net baisu kalbėti. Bet manau, kad žmonės turi tai sužinoti... Turi sužinoti, kas vyksta stoties rajone... Pylimo gatvėje mums užkirto kelią gaisrinės, greitosios medicinos pagalbos bei policijos automobiliai. Teko sustoti pačiame Pylimo gatvės gale, ties 58-60 namu, kur yra visą parą veikiantis baras.

REKLAMA

Specialių tarnybų darbuotojai blaškėsi ties baro įėjimu. Baras labai mažytis, o tarnybų atstovų daug. Nutariau nueiti į tą barą pažiūrėti, kas ten įvyko. Atidarius baro duris buvau policijos pareigūnų išprašytas į lauką. Prie baro įėjimo stovėjo keletas moterų ir pora vyriškių. Jiems tarp savęs šnekučiuojantis nugirdau, kad bare įvyko žiaurus kriminalas. Moteris pagimdžiusi vaiką, jį nuskandino tualete. Todėl ir atvyko gaisrininkai, kad ištraukų kūdikio kūnelį.

Stovėdamas lauke sugalvojau nufotografuoti įvykio vietą iš lauko, nes sumasčiau, jog pareigūnai apie tokį įvykį nutylės, nes, mano nuomone, tai čia yra jų klaida, kad tokie dalykai vyksta stoties rajone. Man befotografuojant barą iš lauko, prie manęs pribėgo pasipiktinusi moteris. Galvojo, kad neva aš ją fotografuoju. Paaiškinau jai, kad tikrai ne ją fotografavau. Pasakiau, kad esu žurnalistas ir man labai įdomi visa ši įvykusi tragedija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris buvo labai bendraujanti, todėl jos paprašiau, kad užeitų į vidų ir paklausinėtų tarp draugų, kas ten įvyko, kas dabar vyksta ir taip toliau. Ji sutiko, bet už tokią paslaugą paprašė 20 litų, nes ji tokią sumą kažkam yra skolinga. Moteris užtruko ten keletą minučių. Grįžo ir atsisėdo pas mus į automobilį. Draugas įjungė diktofoną, o moteris papasakojo, ką sužinojo viduje. Tai ką papasakojo, mus tiesiog sužlugdė. O ji pasakojo ramiai, lyg tai būtų kasdienybė.

Netrukus pateiksime interviu su minėta moterimi...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų