REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 12.22)

REKLAMA

Antradienį Seimui planuojama pateikti nutarimo projektą, kuriame dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų bus siūloma nutraukti Zenono Vaigausko vadovaujamos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį žurnalistams sakė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. Parlamento vadovė tikisi, kad trečiadienį neeiliniame Seimo plenariniame posėdyje šis nutarimo projektas bus priimtas.

REKLAMA

Pagal projektą, Seimo nutarimas turėtų įsigalioti nuo lapkričio 19 d., tai yra susirinkus naujos kadencijos Seimui.

Pirmadienį po susitikimo su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininku Z. Vaigausku Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sakė turėjusi vilties, kad VRK vadovas atsistatydins, tačiau jis to nežadėjo.

„Apie atsistatydinimą su ponu Vaigausku aš jau esu kalbėjusi ne vieną kartą, tačiau jis nemato didelių pažeidimų. Buvo, kaip jis sako, organizaciniai pažeidimai, jis pripažįsta, kad ne viskas buvo tinkamai padaryta, tačiau VRK laukia dideli darbai. Manau, tikrai nauja VRK tuos darbus turėtų kokybiškai atlikti“, - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar Z. Vaigauskas nesakė, kad atsistatydins, I. Degutienė tvirtino: „Ne nesakė, kad atsistatydins“. Pasiteiravus, ar laukė VRK vadovo atsistatydinimo, I. Degutienė pridūrė: „Aš turėjau vilties“.

Pasak I. Degutienės, pateikus Seimui nutarimo projektą dėl VRK įgaliojimų nutraukimo bus kreiptasi į Teisininkų draugiją ir teisingumo ministrą, kurie pagal įstatymą turi teikti kandidatus į naujos sudėties VRK.

Parlamento vadovės nuomone, tiek Teisininkų draugija, tiek teisingumo ministras, tiek ir partijos turi atsakingiau teikti kandidatus į VRK narius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats VRK pirmininkas Z. Vaigauskas žurnalistams griežtai atsisakė komentuoti susitikimą su parlamento vadove.

Neoficialiomis Eltos žiniomis, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkui Zenonui Vaigauskui Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pirmadienio rytą pasiūlė prisiimti atsakomybę už Seimo rinkimų įstatymo pažeidimus.

Pats Z. Vaigauskas žurnalistams griežtai atsisakė komentuoti susitikimą su parlamento vadove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų