REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lenkijai minint 94-ąsias nepriklausomybės metines, sostinėje Varšuvoje chuliganai sukėlė masines riaušes.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 22:24 val.) Policijos atstovas Mariuszas Sokołowskis informavo, kad iš viso suimti 132 tvarkos pažeidėjai. Sužeisti 24 žmonės, tarp jų – 8 policijos pareigūnai.

REKLAMA

Sulaikytieji pirmiausia bus apklausti ir patvirtintos jų tapatybės, tuomet teisėsaugininkais spęs, kokius kaltinimus kiekvienam iš jų pateikti, rašo rp.pl.

(Papildyta 20:09 val.) Naujausiais duomenimis, per susidūrimus sužeisti mažiausiai 6 policijos pareigūnai, sulaikytųjų kaičius siekia 120.

(Papildyta 19:07 val.) Dieną prasidėję oficialūs renginiai, kuriuose dalyvavo valstybės vadovai, politikos ir visuomenės veikėjai, praėjo ramiai ir be incidentų.

REKLAMA
REKLAMA

Atskirų grupuočių susibūrimuose riaušės „sprogo“ apie 16 val. Lenkijos laiku. Pirmiausia neramumai kilo dešiniųjų radikalų stovykloje, o šiuo metu pareigūnai dar tramdo aršiai nusiteikusių kairiųjų antifašistinį maršą.

Kaip skelbia vietos spauda, iš viso riaušėse dalyvavo apie 20 tūks. žmonių.

(Papildyta 18:42 val.) Prezidentas mėgino apsidrausti.

Artėjant Lenkijos nepriklausomybės dienai ir prisimenant jau pernai vykusias riaušes, prezidentas Bronislawas Komarowskis mėgino įstatymiškai užkardyti jų pasikartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, jo idėja – suteikti teisę vietos valdžiai uždrausti kartoti susirinkimą toje pat vietoje ir ta pačia proga, kur neseniai vyko riaušės – įstrigo Seime.

Žiniasklaida dar prieš porą mėnesių skelbė, jog tiek dešinieji, tiek kairieji radikalai mobilizavosi susidūrimams.

Atitinkamas įstatymas parlamente buvo priimtas, bet nespėjo įsigalioti dėl Lenkijoje priimtos vacatio legis nuostatos, kai teisės aktas įsigalioja po 30 darbo dienų nuo jo paskelbimo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA

Kaip rašo naujienų portalas gazeta.pl, neramumai kilo per atskiras Nepriklausomybės dienos eitynes. Vieną akciją organizavo nacionalistinis jaunimas, kurio gretose netrūksta ir prasta reputacija plačiai pagarsėjusių futbolo chiliganų, o kitur savo žygį surengė prieš juos nusiteikę antifašistai.

Žinodami apie šių priešingų grupuočių planus ir siekdami neleisti joms susidurti, riaušių policijos pareigūnai susigrūmė su agresyviai nusiteikusiais jaunuoliais.

Po kaukėmis veidus daugiausiai slepiantys riaušininkai pareigūnus atakavo grindinio akmenimis ir net šiukšliadėžėmis, o šie atsakė dujų užtaisais. Vietos spauda praneša, kad jei situacija taptų dar grėsmingesnė, neramumus jau ruošiamasi tramdyti guminėmis kulkomis ir vandens patrankomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų