REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl kai kurie žmonės įgyvendina savo tikslus, o kiti lieka prie sudužusios geldos? Taip nutinka, nes vieniems pavyksta įveikti kelyje pasitaikančias kliūtis, o kiti nesugeba susidoroti su kilusiomis problemomis, rašo „Inc.“

Daugelis žmonių išsikelia visiškai neįkvepiančius tikslus – nusipirkti naują automobilį ar užsidirbti tam tikrą pinigų sumą. Deja, tokie tikslai dažniausiai nepakankamai motyvuoja žmones, nes visi mes trokštame tik pozityvių potyrių. Dėl šios priežasties reikėtų įsivaizduoti ne konkretų daiktą, bet nepakartojamą savijautą, kuri užvaldys mums pasiekus užsibrėžtą tikslą.

Dalis žmonių taip bijo nesėkmės, kad nesiryžta rizikuoti ir pabandyti įgyvendinti svajones. Šiems asmenims reikėtų įsisąmoninti, kad kartais nusivylimas neišvengiamas. Tačiau nesėkmė visada tėra laikina būklė ir išsikėlus tinkamus tikslus bus nebaisu žengti žingsnį atgal, nes ilgainiui žingsniuosite tik į priekį.

Kita vertus, žmonės lygiai taip gali bijoti ir sėkmės. Tokie nelaimėliai baiminasi, kad įgyvendinę svajones nebeturės gyvenimo tikslų, sukels aplinkinių pavydą ar nejaus pasitenkinimo dėl savo laimėjimų. Šiems žmonėms reikėtų negalvoti apie galimus neigiamus padarinius ir mėgautis kiekviena diena, kai artėjama prie svajonių išsipildymo.

Kelią į sėkmę gali pastoti netinkamai sudarytas darbų tvarkaraštis. Neretai žmonės pervertina savo galimybes planuodami vienos savaitės darbus ir tuo pat metu neįvertindami savo potencialo, kuris atsiskleistų per vienus metus. Dėl šios priežasties nusistatomi pernelyg optimistiški terminai ir norima nuversti kalnus per trumpą laiką. Derėtų sudaryti ilgo laikotarpio darbų planus ir sutelkti dėmesį į 20 proc. veiklos, kuri generuoja 80 proc. rezultato.

Kelyje į tikslą beveik visada pasiekiame vietą, kai atrodo, kad progresas sustojo. Daug žmonių šiame etape suklumpa, tačiau iš tiesų reikėtų džiaugtis susidūrus su panašia kliūtimi, nes ji yra ženklas, kad einame tinkama linkme ir netrukus įgyvendinsime savo planus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų