REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vatikano teismas nuteisė kompiuterių specialistų, padėjusį buvusiam popiežiaus liokajui nutekinti konfidencialią informaciją iš pontifiko dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

48 metų Claudio Sciarpelletti  už trukdymą teisingumui skirta 2 mėnesių lygtinė bausmė, praneša BBC.

REKLAMA

Jeigu per minėtąjį laiką nepažeis nuosprendžio sąlygų, C. Sciarpelletti galės išvengti kalėjimo.

C. Sciarpelletti 20 metų dirbo Vatikano sekretoriate kompiuterių ekspertu. Gegužės 25 d. jis buvo sulaikytas dėl įtarimų prisidėjus prie skandalo, susijusio su slaptų Vatikano dokumentų nutekinimu, tačiau kitą dieną buvo paleistas į laisvę.

Tyrėjai tvirtino aptikę C. Sciarpelletti rašomojo stalo stalčiuje voką su oficialiu Vatikano antspaudu. Voke buvo rasti dokumentai, kurie vėliau publikuoti Italijos žurnalisto Gianluigi Nuzzi knygoje „Slaptieji Benedikto XVI laiškai“. Šioje knygoje, pasirodžiusioje 2012 m. gegužę, buvo rašoma apie korupciją Vatikane ir seksualinius skandalus, su kuriais buvo susiję Romos katalikų Bažnyčios atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

C. Sciarpelletti tvirtino nežinojęs, kas buvo tame voke, ir jo nebuvęs atidaręs. O paklaustas, kokiu būdu tas vokas atsidūrė jo stalčiuje, jis ėmė painiotis. Iš pradžių tvirtino gavęs jį iš Benedikto XVI liokajaus Paolo Gabriele, vėliau – esą jį jam perdavęs kažkoks prelatas.

Tyrimas byloje dėl slaptų dokumentų nutekinimo tęsiasi, o prokurorai neatmeta daug rimtesnių kaltinimų iškėlimo galimybės.

P. Gabriele, kuris prisipažino perdavęs dokumentus žurnalistui, teismas šį mėnesį skyrė 18 mėnesių kalėjimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų