REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame „Bushido Hero's 2012“ turnyre kitų šalių kovotojai neprilygo lietuviams, o finalinėje kovoje Mindaugas Sakalauskas atėmė iš lenko Tomaszo Szepkowskio Europos čempiono titulą. Balsas.lt pristato visų šeštadienio kovų apžvalgą ir rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Hero's 2012“ kovos:

MMA: Tyrenas Palmeras (Didžioji Britanija) – Mindaugas Veržbickas (Lietuva)

Pirmą pergalę šiame turnyre Lietuvos rinktinei atnešė M. Veržbickas, kuris pirmajame raunde įspūdingu smaugimo veiksmu įveikė anglą.

REKLAMA

K-1: Eliaszas Jankowskis (Lenkija) – Deividas Danyla (Lietuva)

Trijų raundų dvikovos nugalėtojui išsiaiškinti nepakako. Teisėjai skyrė papildomą raundą. Tačiau net ir jis nepadėjo nuspręsti, kas stipresnis. Paskelbtos lygiosios.

MMA: Tolegenas Akylbekovas (Kazachstanas) – Nikita Petrovas (Latvija)

Teisėjų sprendimu šioje kovoje taip pat paskelbtos lygiosios.

K-1: Gregoszas Lenartas (Lenkija) – Karolis Liukaitis (Lietuva)

Antrą įspūdingą pergalę lietuviams atnešė K. Liukaitis, jis po trijų raundų kovos įveikė lenką.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos dvikovos sportininkus apdovanojęs dukart olimpinis ir dukart pasaulio disko metimo čempionas Virgilijus Alekna Balsas.lt sakė, kad visos turnyro kovos savaip įdomios. „Galbūt išskyrus vieną dvikovą – kur grūmėsi kazachas, visos padarė įspūdį. Lietuviai – geri kovotojai“, - tikino karjerą baigęs lengvaatletis.

Jis teigė, kad visą laiką domėjosi kovų menais ir Vilniuje vykstančių turnyrų nepraleidžia. Paklaustas, kokios kovos – pagal MMA ar pagal K-1 taisykles – labiau patinka, jis neišskyrė nieko. „Visos patinka. Svarbu, kad ringe vyksta lygiavertė kova.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Alekna negalėjo pasakyti, kuriam Lietuvos kovotojui dabar simpatizuoja labiausiai: „Mano kovotojai dabar pasikeitė. Anksčiau? Vienas iš jų buvo Egidijus Valavičius“.

MMA: Marcas Blaauwas (Olandija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

Naujas rekordas: T. Pakutinskas įspūdingu nokautu per 11 sekundžių pasiuntė į nokautą galingąjį Olandijos kovotoją.

„Nesitikėjau tikrai. Taip laimėti per 11 sek. buvo netikėtumas. 100 proc. rengiausi kovai visus tris randus ir netgi galvojome su treneriu apie pratęsimą“, - Balsas.lt po įspūdingos pergalės sakė T. Pakutinskas. Lietuvis kaire ranka smūgiu pramušė varžovo gynybą ir pataikė į smakrą.

REKLAMA

„Mačiau, kad jo akys jau užvirto į viršų – jis jau buvo nokdaune. Liko tik „damušti“, - teigė T. Pakutinsas. Kovotojas sakė, kad tai jo greičiausia pergalė karjeroje MMA kovose. Lietuvis pokalbio metu ledais šaldė dešinę plaštaką – susižeidė smūgiuodamas.

K-1: Uku Jurjendalas (Estija) – Martynas Knyzelis (Lietuva)

Antrajame raunde M. Knyzelis estą pasiuntė į nokautą ir Lietuvos rinktinei atnešė trečią pergalę.

MMA: Hendrikas Oschmannas (Vokietija) – Teodoras Aukštuolis (Lietuva)

Pergalę šioje dvikovoje iškovojo lietuvis, dar pirmajame raunde susitvarkęs su daugkartiniu Vokietijos čempionu H. Oschmannu pravarde „Hitman“.

REKLAMA

K-1: Damianas Matwiejczukas  (Lenkija) – Matas Stebuliauskas (Lietuva)

Pirmajame raunde dešinę varžovo koją traumavęs M. Stebuliauskas taip pat pasiekė greitą pergalę.

MMA: Scottas Stribblingas (Anglija) – Maksimas Nevolia (Lietuva)

Dar vieną pergalę į Lietuvos rinktinės kraitį įnešė M. Nevolia, nepalikdamas jokių šansų Didžiosios Britanijos atstovui.

MMA: Toshihiro Shimizu (Japonija) – Ignas Barysas (Lietuva)

Prieš šią dvikovą I. Barysas sulaukė grasinimų ir patyčių iš japono – viskas buvo išplatinta „Youtube“ interneto svetainėje. Principinėje kovoje I. Barysas sau nebūdingu imtynių veiksmu nugalėjo T. Shimizu, 0 pergalę skyrė anapilin išėjusiam draugui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K-1: Tomaszas Szepkowskis (Lenkija) – Mindaugas Sakalauskas (Lietuva)

Bushido „Hero's 2012“ kulminacija tapo po pusantrų metų į ringą grįžusio M. Sakalausko dvikova dėl Europos čempiono diržo. Po įnirtingos kovos teisėju sprendimu naujuoju Europos čempionu tapo lietuvis, o M. Sakalauskas, išgirdęs arbitrų sprendimą netramdė ašarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų