REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA apžvalgininkai žavisi Toronto „Raptors“ lietuviu Jonu Valančiūnu, tačiau taip pat mato jaunojo vidurio puolėjo trūkumus.

NBA apžvalgininkai žavisi Toronto „Raptors“ lietuviu Jonu Valančiūnu, tačiau taip pat mato jaunojo vidurio puolėjo trūkumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas stipriausios krepšinio lygos ekspertų Anthony Macri kiek giliau analizavo dvidešimtmečio trūkumus. Bet pastarųjų kur kas mažiau nei privalumų.

REKLAMA

„Visų pirma, lietuvis nerodo jokio pasyvumo ar baimės. Valančiūnas yra aktyvus kiekviename aikštės kampe ir nevengia fizinės kovos. Jonas inicijuoja kontaktą dažniau nei standartinis jaunas priekinės linijos žaidėjas. Tai ypač pastebima kovojant dėl puolime atšokusio kamuolio. Savo kūnu jis geba puikiai atsiverti varžovą. Šie ženklai ateičiai nuteikia labai gerai“, – tvirtino amerikietis.

Pagrindiniai žaidimo aspektai, kuriuos J.Valančiūnui reikėtų gerinti – veiksmai puolime.

„Jauni aukštaūgiai tendencingai skuba prie galinės linijos todėl, kad yra įpratę rungtyniauti prieš ne tokius atletiškus priešininkus ir pasinaudojant fizine jėga įveikti jų gynyba. Deja, tačiau NBA šioje vietoje puolimas dažniausiai būna neefektyvus ir atakos baigiasi klaidomis. Anksčiau ar vėliau Jonas pradės dažniau pulti per patį vidurį ir dar greičiau prisijungdamas į greitą puolimą didesnės sulauks sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie klaidas, Jonas bandydamas įveikti varžovą po krepšiu vienas prieš vieną pernelyg dažnai ir visiškai nenaudingai naudoja bereikalingus driblingo judesius. Jis pirma driblinguoja, o po to bando įveikti priešininką apgaulingu judesiu. Tuomet varžovai gali efektyviai padvigubinti gynybą ir taip sustabdyti puolantįjį. Greitai išmokęs pirma naudoti apgaulingą judesį, o po to driblinguoti, jis bus dar pavojingesnis“, – pasakojo A.Macri.

Primename, kad J.Valančiūnas NBA jau sužaidė 5 rungtynes, per kurias vidutiniškai rungtyniaudamas po 20 minučių pelnė po 8 taškus (44 proc. dvit.), sugriebė po 5 atšokusius kamuolius ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų