REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natūralūs vaistai – atkirtis širdies ligoms

Širdies ligos – tai įvairūs normalių širdies funkcijų sutrikimai. Jie gali pasireikšti kartu su perikardu, miokardu, endokardu, širdies vožtuvų ir kraujagyslių pažeidimais. Šios ligos ilgai gali būti nepastebimos, bet sulaukusios tinkamos valandos smogia stipriai, neretai – lemtingai. Širdies ir kraujagyslių ligos, greta onkologinių ligų, yra viena dažniausių priešlaikinės mirties priežasčių išsivysčiusiose šalyse.

Širdies ligos – tai įvairūs normalių širdies funkcijų sutrikimai. Jie gali pasireikšti kartu su perikardu, miokardu, endokardu, širdies vožtuvų ir kraujagyslių pažeidimais. Šios ligos ilgai gali būti nepastebimos, bet sulaukusios tinkamos valandos smogia stipriai, neretai – lemtingai. Širdies ir kraujagyslių ligos, greta onkologinių ligų, yra viena dažniausių priešlaikinės mirties priežasčių išsivysčiusiose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirgus širdies ligomis į pagalbą skuba ne tik tradicinė medicina, bet ir natūralios, ne vieną šimtmetį liaudies medicinoje taikytos priemonės. Tiesa, jei ketinate derinti abu gydymo metodus – būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju!

REKLAMA

Gudobelės žiedai ir vaisiai – funkciniams širdies veiklos sutrikimams, hipertonijai, stenokardijai, aritmijai, tachikardijai, aterosklerozei gydyti ir klimakso simptomams švelninti.

Termose 1 šaukštas žolelių užplikomas 200 ml vandens, palaikoma 40–60 minučių. Galima įdėti ir 1 arbatinį šaukštelį paprastosios sukatžolės. Vartojama po ½ stiklinės 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio. Gydymo trukmė 3–6 mėnesiai. Šis efektyvus vaistas neturi šalutinio poveikio, tad jį galima vartoti pakankamai ilgai.

REKLAMA
REKLAMA

Medus ir širdies ligos

Medus – vienas universaliausių gamtinių vaistų ir puiki profilaktinė priemonė nuo įvairiausių ligų. Sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama vartoti po 1 šaukštą medaus 2–3 kartus per dieną. Medų galima ištirpinti vandenyje arba užkąsti vaisiais. Medus teigiamai veikia širdies raumenį, plečia kraujagysles, gerina kraujo tekėjimą į širdį.

Smalkinis tvertikas nuo širdies nepakankamumo

1 g smulkinto džiovinto smalkinio tvertiko užplikyti 150 ml verdančio vandens, palaikyti karšto vandens vonelėje 15 min., leisti nusistovėti apie pusvalandį, valandą, perkošti ir gerti po 1 šaukštą 3–4 kartus per dieną. Augalas nuodingas, todėl vartojamas tik skyrus gydytojui ir patikslinus dozavimą. Vartojamas taisyklingai, smalkinis tvertikas tonizuoja širdį, ramina, skatina šlapimo susidarymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiovinti abrikosai – širdies ir inkstų ligoms gydyti

Sergantiesiems chroniškomis inkstų bei širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama kasdien suvalgyti po 100–150 g džiovintų abrikosų. Šie vaisiai mažina patinimus, gydo hipertoniją, širdies ritmo sutrikimus, saugo nuo miokardo infarkto. Džiovintus abrikosus taip pat galima vartoti kitais atvejais, kai būtina, kad organizmas gautų pakankamai natrio ir daugiau kalio.

Medetkos ir širdies bei kraujagyslių ligos

Vaistinis medetkų nuoviras gaminamas iš 2 šaukštų džiovintų ir smulkintų vaistinės medetkos žiedų – jie užpilami 0,5 l verdančio vandens, palaikomi 1–2 valandas. Nuoviras nukošiamas, vartojamas po ¼–1/3 stiklinės 2–3 kartus per dieną. Geriamas esant širdies ritmo sutrikimams, hipertonijai, kai svaigsta galva, prieš klimaksą pasireiškiantiems vegetatyviniams sutrikimams ir kt. Galima vartoti ir spiritinę medetkų trauktinę. Viena jos dozė – 20–30 lašų 2–3 kartus per dieną, vartojimo kursas – 3–4 savaitės.

REKLAMA

Nasturtos gydo širdies ligas

Nuoviras gaminamas iš smulkintų nasturtų žiedų ir lapų santykiu 1:10. Geriamas po 2–3 šaukštus 3–4 kartus per dieną sergant širdies ligomis (pvz., esant chroniškam koronariniam nepakankamumui, sukeltam aterosklerozės) ir hipertonija. Nasturtų nuoviras stiprina širdies susitraukimus, skatina kraujo tekėjimą per koronarines arterijas, gerina sergančiųjų stenokardija savijautą.

Rusmenės nuo širdies ligų

Nuoviras ruošiamas iš purpurinių rusmenių lapų, 0,5–1 g užplikoma 180 ml vandens. Vartojamas po 1 šaukštą 3–4 kartus per dieną sergant II–III laipsnio chronišku širdies nepakankamumu ar kitomis širdies ligomis, esant vožtuvų ydoms, taip pat po sunkių infekcinių ligų. Galima gydytis ir rusmenių lapų milteliais (vartojami po 0,05–0,1 g 2–3 kartus per dieną) arba ekstraktu, geriant po 1 tabletę du kartus per dieną.

REKLAMA

Rusmenė skatina šlapimo išsiskyrimą, ją vartojant dingsta patinimai, dusulys, normalizuojasi pulsas, pagerėja bendra savijauta. Tik vertėtų nepamiršti, kad dėl organizme susikaupusių rusmenių preparatų galima apsinuodyti, ypač, jei sutrikusi kepenų funkcija: jų poveikis išlieka dar kelias savaites po gydymo, todėl šie vaistai kaitaliojami su kitais, ne tokiais pavojingais gydymo būdais. Perdozavus rusmenių sulėtėja pulsas, stiprėja dusulys, sutrinka miegas, atsiranda nemalonių pojūčių širdies srityje ir kt. Pajutus šiuos požymius, būtina tuojau pat nutraukti preparato vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Citrinų sultys su medumi ir česnaku – liaudiška priemonė nuo stenokardijos

1 l medaus sumaišoma su išspaustomis 10 citrinų sultimis ir 5 galvutėmis nulupto, nuplauto ir mėsmale sumalto česnako. Gydomasis mišinys savaitę laikomas stikliniame inde vėsioje vietoje. Vėliau jį galima vartoti – po 4 šaukštelius 1 kartą per dieną (po kiekvieno šaukštelio daroma 1 minutės pertrauka), likus 20–30 min. iki valgio.

Gudobelė ir paprastoji sukatžolė nuo stenokardijos

Iš vakaro termose užplikykite 6 su kaupu šaukštus sausų gudobelės uogų ir džiovintų sukatžolių 1,5 l verdančio vandens, ryte nukoškite ir gerkite po ½–2/3 stiklinės 3–4 kartus per dieną, nesaldinkite.

REKLAMA

Geltonžiedis barkūnas – nuo išeminės širdies ligos

Vaistinio geltonžiedžio barkūno nuoviras ruošiamas santykiu 1:10, vartojamas po 1/3 stiklinės 2–3 kartus per dieną sergant stenokardija, koronarinių kraujagyslių tromboze, taip pat šių ligų profilaktikai. Barkūno nuoviras gerina širdies raumens kraujotaką, mažina kraujo krešumą, saugo nuo trombų susidarymo, mažina skausmą, ramina spazmus.

Sergant širdies ligomis, simptomus palengvins ir švelniai gydys ne tik patys augalai, bet ir jų aromatai. Sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama daugiau laiko praleisti prie gudobelių, topolių, alyvų, eukaliptų, laurų medžių, ypač šiems augalams žydint. Lakiųjų fitoncidų inhaliacija teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemas, stimuliuoja jų veiklą, padeda įveikti stresą ir nerimą.

REKLAMA

Naudingosios banano savybės

Bananai naudingi širdžiai, nes juose gausu kalio. 3–4 bananuose yra beveik pusė paros normos šio labai svarbaus mūsų organizmui metalo. Žinome, kad kalis yra būtinas normaliai funkcionuoti širdies raumeniui. Jei reguliariai valgysite bananus, sumažinsite insulto bei infarkto riziką, normalizuosite padidėjusį kraujospūdį. Be to, bananai puikiai apsaugo kraujagysles nuo aterosklerozės. Tiesa, bananai gana kaloringi (90 kcal šimtame gramų). Geriausia išeitis šioje situacijoje toms, kurios atidžiai seka suvartojamas kalorijas: bananus valgyti pirmoje dienos pusėje (tuo metu patariama vartoti ir kitus angliavandenius).

Parengė Jurga Motiejūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų