REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidutiniškai kas trečias interneto vartotojas Baltijos šalyse per pastarąjį ketvirtį bent kartą galėjo internete užkrėsti savo kompiuterį. Apie tai, remdamasi „debesyje“ veikiančia grėsmių stebėjimo sistema „Kaspersky Security Network (KSN)“, pranešė bendrovė „Kaspersky Lab“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp Baltijos šalių gyventojų su didžiausia rizika susidūrė Lietuvos vartotojai – 33,5 proc. atvejų jie buvo susidūrę su kenkėjišku kodu (šalis užėmė 23 vietą pasaulyje), paskui seka Latvija – 31,7 proc. (34 vieta pasaulyje) ir Estija – 30,1 proc. (39). Visos trys šalys pagal šį rodiklį patenka į rizikos grupę pagal „Kaspersky Lab“ klasifikaciją.

REKLAMA

„Taigi praktiškai kas trečias Baltijos šalių vartotojas nors kartą per ketvirtį interneto platybėse susiduria su kenkėjišku kodu. O štai tokiose Pietų Europos šalyse kaip Ispanija, Italija, Graikija šis rodiklis sudaro 36 proc. Šiaurės Europoje situacija geresnė – Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje kibernetinių nusikaltėlių aukomis tapo tik kas ketvirtas vartotojas. Matome, kad Baltijos šalių skaičiai artimi Europos Sąjungos vidutiniam rodikliui“, – atkreipė dėmesį Jurijus Namestnikovas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis antivirusų ekspertas.

Kalbant apie grėsmes Baltijos šalyse reikia paminėti, kad kenkėjai, norėdami per internetą patekti į kompiuterį, taiko kenkėjiškas programas, kurių pagrindas – kompiuterio programinės įrangos klaidos. Tokiu atveju aukos kompiuteryje diegiami Trojos virusai. Antras populiarus variantas – įvilioti vartotoją į jam įdomų tinklalapį. Čia paprastai taikoma privalomos mokamos SMS žinutės schema, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų