REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asociacijos „INFOBALT“ ir Lietuvos informatikos mokytojų asociacijos (LInMA) iniciatyva pradedamas pirmas ilgalaikis projektas „PATINKA!", skirtas mokinių kūrybiniams įgūdžiams informacinių technologijų (IT) srityje lavinti. Tikimasi, kad projekto veiklos pritrauks įvairaus amžiaus moksleivius.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad jame dalyvaus ne mažiau kaip 1500 mokinių ir bus suburtas 150 mokytojų tinklas, sakoma iniciatorių pranešime.

REKLAMA

„Ekspertai teigia, kad daugelyje pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvoje, pastaruoju metu matomas neįprastas reiškinys – bedarbystė išaugo, tačiau trūksta technologijų specialistų, ypač IT profesionalų. Šiai problemai, įvardijamai kaip profesionalių skaitmeninių įgūdžių atotrūkis, skiriamas dėmesys politikų ir technologijų bei švietimo ekspertų diskusijose, ji ne kartą skambėjo ką tik Monrealyje (Kanadoje) pasibaigusio pasaulinio IT kongreso WCIT 2012 metu“, – sakė Andrius Plečkaitis, asociacijos „INFOBALT“ inovacijų vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Plečkaičio, vaikų švietimas yra investiciją į ateitį. Be to, būtina keisti susiklosčiusią situaciją, kai vaikams laiku nesudarius galimybės pažinti technologijų kūrybos pasaulį, jie vėliau nebegali pakeisti susikurtų klaidingų nuostatų ir įgyti technologijų srityje reikalingų įgūdžių.

Pagrindinė paskata vykdyti tokį projektą – aukštosiose mokyklose keletą metų mažėjantis IT specialybių populiarumas, kuris veda prie situacijos, kai, asociacijos „INFOBALT“ duomenimis, 2015 m. IT specialistų poreikis darbo rinkoje bus du kartus didesnis už pasiūlą.

Skelbiama, kad projekto metu bus sukurti neformalaus mokymo tinklai, suburiant mokinių ugdymo technologijų srityje patirtį turinčius mokymo centrus ir mokytojus iš daugiau kaip 10 Lietuvos savivaldybių. Robotikos, interneto, mobilių įrenginių žaidimų, kompiuterinės grafikos, jaunųjų projektų vadovų ir kitos projekto programos truks 2 metus. Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų