REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą per visą bendros Europos valiutos cirkuliavimą į apyvartą bus išleisti banknotai su patobulintais vandens ženklais ir naujais apsaugos požymiais. Naujieji banknotai pasirodys nuo 2013 m. gegužės ir jie pirmiausia pakeis penkių eurų nominalo kupiūras, Frankfurte sakė Europos centrinio banko (ECB) vadovas Marijus Dragis.

REKLAMA
REKLAMA

„Antrosios serijos banknotai - tai pirmosios serijos sumodernintas variantas“, - teigė M. Dragis. Pasak jo, banknotų spalvų gama išliks ta pati, išliks ir ankstesnis dizainas.

REKLAMA

„Tačiau senąsias ir naująsias kupiūras atskirti bus labai lengva“, - pastebėjo M. Dragis. Viena svarbiausių priežasčių, kodėl buvo nuspręsta leisti naujas kupiūras, - tai kova su klastojimu. Vokietijoje labiausiai klastotojų mėgstamos yra 20 eurų kupiūros, antrojoje vietoje - 50 eurų banknotai.

Pirmieji naujosios serijos egzemplioriai visuomenei bus pristatyti kitų metų sausio pradžioje, tačiau į apyvartą jie bus paleisti tik gegužę. Iki tol pinigai bus saugomi ECB seifuose. Kada pasirodys 10 eurų ir didesnės vertės kupiūros, M. Dragis nepranešė. Žinoma tik tiek, kad senieji banknotai „galios visada“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų