REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nevienareikšmiškai vertinamais pensijų sistemos reformos įstatymo pakeitimais norima nebepalikti antrosios pensijų pakopos esminės nuostatos, leidžiančios likti prie dabartinės pensijų kaupimo tvarkos, kai į antros pakopos pensijų fondus pervedama kaupiančio gyventojo socialinio draudimo mokesčio dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pensijų kaupimo dalyviams paliekami tik du pasirinkimai: arba sustabdyti savo dalyvavimą privačiuose pensijų fonduose ir grįžti vien prie „Sodros“ sistemos, arba mokėti papildomą įmoką savo lėšomis, tuo pat metu gaunant papildomą finansavimą iš valstybės biudžeto.

REKLAMA

Pensijų fondų dalyvių asociacija trečiadienį išplatintame pranešime kol kas nekoreguotus pensijų reformos planus vadina „Sodros“ lopymu, o ne kokių nors problemų sprendimu.

„Toks sprendimas iš esmės sugriaus visą sistemą, kuri buvo kruopščiai kurta nuo 2004–ųjų“, – teigia Marijus Kalesinskas, asociacijos valdybos pirmininkas.

Šiuo metu iš 1 mln. gyventojų, turinčių pensijų kaupimo sutartis, apie 300.000 neperveda į jas lėšų, nes vieni yra tapę bedarbiais, kiti – emigravę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų