REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento biuras pritarė Baltijos valstybių europarlamentarų pasiūlymui pagrindinei Europos Parlamento alėjai suteikti Baltijos kelio vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pasažas bus pavadintas Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių garbei, kurie 1989 m. rugpjūčio 23 d. susikibę rankomis sudarė simbolinę 600 kilometrų ilgio žmonių grandinę, nusidriekusią per visas tris Baltijos valstybes, ir tokiu būdu visam pasauliui pademonstravo savo laisvės siekį.

REKLAMA

„Baltijos kelio“ manifestacija 1989 m. buvo ne tik unikalus trijų tautų politinis veiksmas, bet ir simbolis, ir istorinio lūžio momentas. Jis rodė, kad į Rytus einanti demokratijos banga neapsiribos Vidurio Europos komunistinėmis šalimis, nesustos ties Hitlerio ir Stalino linijomis. Laisvė visiems! – toks buvo estų, latvių ir lietuvių reikalavimas Baltijos kelyje. Prasminga ir teisinga, kad viena Europos Parlamento Briuselyje viešųjų erdvių, kur nuolat matoma įvairių renginių, turės Baltijos kelio vardą“, – komentavo šį sprendimą Europos Parlamento narys, pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Idėja alėją pavadinti Baltijos kelio vardu politikams kilo 2011 m. rudenį vykusioje konferencijoje, kuri buvo skirta Baltijos valstybių 20–osioms nepriklausomybės metinėms. Pasiūlymą parėmė visi keturių didžiausių Europos Parlamento frakcijų Baltijos valstybių europarlamentarai.

Oficialią ceremoniją Europos Parlamente Briuselyje, kurios metu šiai alėjai formaliai bus suteiktas Baltijos kelio vardas, ketinama surengti 2013 m. pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų