REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sprendimą, ar per šių metų spalį vykusius Seimo rinkimus buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas Konstitucinis Teismas (KT) skelbs šeštadienį. Tai pasibaigus KT posėdžiui paskelbė jo pirmininkas Romualdas Kęstutis Urbaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimą, ar per 2012 metų Seimo rinkimus nebuvo pažeistas Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymas, KT nagrinėja skubos tvarka.  Į KT prašydama įvertinti, ar galutiniai Seimo rinkimų rezultatai daugiamandatėje bei septyniose vienmandatėse rinkimų apygardose patvirtinti teisėtai, trečiadienį kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė bei kadenciją baigiančio Seimo nariai.

REKLAMA

Kalbėdamas KT posėdyje už naujos kadencijos Seimo borto likusios Tautininkų sąjungos lyderis ir kadenciją baigiančio Seimo narys  Gintaras Songaila sakė įžvelgiąs kelis svarbius dalykus.

„Matau ne tik norą sumažinti pažeidimų mastelį. Matau vieną objektyvią priežastį. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tiria galimus pažeidimų faktus tik iš pranešimų žiniasklaidoje arba iš skundų. Bet skundžiama tik dėl pažeidimų vienmandatėse apygardose, o kaip turi būti vertinami pažeidimai daugiamandatėje apygardoje?“ – klausė G. Songaila. Jis taip pat atkreipė dėmesį į  galimą rinkimų metu pasitaikiusių pažeidimų įtaką kandidatų reitingavimo rezultatatams.

REKLAMA
REKLAMA

VRK pirmininkas Z. Vaigauskas KT posėdyje sakė pripažįstąs, kad per rinkimus daugiamandatėje apygardoje buvo pažeidimų. Tačiau jis teigė nemanąs, kad pažeidimai yra tokio masto, kad dėl jų būtų galima paneigti rinkėjų valią. Todė VRK atstovų teigimu, netikslinga naikinti visus rinkimų rezultatus dėl to, kad vienas ar kitas kandidatas elgėsi nesąžiningai.

Anksčiau ketvirtadienį buvo išklausyti Seimo, prezidentūros, VRK atstovai bei liudininkai.

Taip pat skaitykite:

KT, nagrinėjantis Seimo rinkimų teisėtumą, pradėjo liudininkų apklausą

KT svarsto bylą, kurioje prašoma įvertinti rinkimų rezultatų teisėtumą (papildyta 15.55)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų