REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas, pritardamas Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktoms pataisoms, sugriežtino baudžiamąją atsakomybę už rinkėjų papirkinėjimą, kitus šiurkščius rinkimų įstatymų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį parlamentarai priėmė tai numatančius Baudžiamojo kodekso, Kriminalinės žvalgybos ir Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymų pakeitimus.

REKLAMA

Pagal priimtas pataisas už trukdymą pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise, už rinkimų ar referendumo dokumento suklastojimą arba suklastoto rinkimų ar referendumo dokumento panaudojimą, taip pat už neteisingą rinkimų balsų suskaičiavimą bus baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Už šias veikas, jeigu dėl to rinkimai ar referendumas būtų pripažinti negaliojančiais, grės bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Taip pat nutarta griežtinti atsakomybę už rinkimų ar referendumo dokumento sunaikinimą, sugadinimą, pagrobimą arba paslėpimą. Už tai bus baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Baudžiamojo kodekso pakeitimais taip pat įtvirtinama, kad už šias numatytas veikas atsakys ir juridinis asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamojo kodekso pakeitimai, kurie sugriežtins dabar taikomą baudžiamąją atsakomybę, įsigalios 2013 m. sausio 1 d.

Seimas nusprendė pritarti ir Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pakeitimams. Pagal juos Vyriausiosios rinkimų komisijos narys, kurį į šią komisiją bus pasiūliusi politinė partija (koalicija), negalės dalyvauti Vyriausiajai rinkimų komisijai rengiant, svarstant ir priimant sprendimus dėl šios politinės partijos (koalicijos) rinkimuose keliamo kandidato registravimo, atsisakymo kandidatą registruoti, kandidato registravimo panaikinimo, šios politinės partijos (koalicijos) jungtinio kandidatų sąrašo paskelbimo atšaukimo, dėl šiurkštaus įstatymų pažeidimo, galinčio turėti įtakos valstybės biudžeto asignavimų skyrimui politinei partijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų