REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mainais už prisijungimą prie formuojamos valdančiosios koalicijos 2 ministerijų norinti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), panašu, jau pasiryžusi leistis į dialogą. „Galbūt kiti pasiūlymai, ne ministro, mus sudomins. Jeigu gera ministerija, tai galima pagalvoti, reikia kalbėtis“, – LRT.lt sakė LLRA derybininkas Leonardas Talmontas.

REKLAMA
REKLAMA

Sudomintų ir viena svarbi ministerija

Šios savaitės pradžioje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Vyriausioji taryba nutarė jungtis prie valdančiosios koalicijos tuo atveju, jeigu gautų lygias teises kaip ir „Tvarka ir teisingumas“.

REKLAMA

LRT.lt pasiteiravus L. Talmonto, ar jų partija sutiktų nusileisti ir sukirsti rankas dėl vieno ministro portfelio, šis teigė: „Reikia sėsti prie stalo ir kalbėtis, kokie būtų pasiūlymai. Galbūt kiti pasiūlymai, jei ne ministro, mus sudomins. Jeigu gera ministerija, tai galima ir galvoti. Bet kol kas jokių konkrečių pasiūlymų nėra.“

Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra išreiškusi norą vadovauti Kultūros ministerijai, kuri dabar priskirta Darbo partijai, o antroji turėtų būti viena iš ūkinių. Tuo metu socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad lenkams galėtų duoti tik vieną ministeriją.

REKLAMA
REKLAMA

LLRA pirmininkas Valdemaras Tomaševskis yra pareiškęs, kad partijai nebaisus ir darbas opozicijoje, jie netrokšta valdžios bet kokia kaina – esą svarbiausios yra programinės nuostatos.

Pasak L. Talmonto, jeigu dalyvautų valdančiosios koalicijos darbe, lenkų prioritetai būtų valstybinės biokuro diegimo skatinimo programos sukūrimas, finansavimo vietinės reikšmės keliams didinimas.

Laiko save patikimesniais už „tvarkiečius“

LRT.lt pasiteiravus L. Talmonto, kodėl jie nori tokių pačių teisių kaip ir „tvarkiečiai“, nors pastarieji iškovojo 11 mandatų, o LLRA – 8, atsakė: „Matote, mes esame patikimas partneris. „Tvarka ir teisingumas“ nelabai patikimas partneris, ten visokių mąstančių yra. Jeigu yra sprendimas, mes laikomės duoto žodžio, o ten tokio nėra. Čia irgi yra svarbus dalykas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokius pareiškimus „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis laiko politinės praktikos stoka arba pokštu: „Negirdėjau, ar iš tikrųjų L . Talmontas taip sakė, tik galiu patvirtinti, kad trys Lenkų rinkimų akcijos nariai dirba mūsų frakcijoje. Tai iš tikrųjų patikimi žmonės, ko gero, tiek pat, kiek ir „Tvarka ir teisingumas“. Galiu pasakyti tik gerus žodžius ir nieko daugiau. Jei taip šneka, tai gal yra politinės praktikos stoka, o gal šiaip tokia nuotaika – ką padarysi.“

Pasak V. Mazuronio, reikia oficialaus susitikimo, kuriame ir bus matyti tolimesni žingsniai. „Manau, kažkas turėtų paaiškėti tada, kai įvyks pirmas susitikimas formatu 3+1 – koalicijos partneriai ir Lenkų rinkimų akcija, kuriame turėtų paaiškėti bendradarbiavimo forma koalicijoje ar kitokia forma“, – LRT.lt kalbėjo V. Mazuronis.

Vytenis RADŽIŪNAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų