REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) numatomas elektros kainos didinimas – aiškus signalas kuo greičiau apsispręsti, kaip Lietuva ateityje ketina apsirūpinti elektros energija.

REKLAMA
REKLAMA

Elektra brangsta pirmiausia dėl sunkiai prognozuojamos gamtinių dujų kainos ir smarkiai didėjančių subsidijų žaliajai energetikai. Jeigu priklausomybė nuo vienintelio dujų tiekėjo ir toliau išliks, jeigu žaliosios energetikos nepapildys kitas pigus gamybos šaltinis, elektros kaina vartotojams augs ir ateityje.

REKLAMA

Alternatyva šiam scenarijui – atominė energetika ir suskystintųjų dujų terminalas.  Tačiau kol kas tokiai strategijai aiškaus pritarimo nėra. Nestatant atominės elektrinės reikia įvardyti alternatyvas – kiek elektros gaminsime iš dujų ar anglies ir kiek  vystysime žaliąją energetiką“ , – teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Pasak A. Sekmoko, delsimas atsakyti į šiuos strateginius klausimus elektros vartotojus  stumia į neapibrėžtą ir nesaugią situaciją.

„Dabartinė Vyriausybė įgyvendino 2007 metais priimtą Nacionalinę energetikos strategiją. Šiemet ši strategija buvo atnaujinta. Tačiau dabartinė situacija užduoda klausimą, kaip bus išlaikytas nacionalinės energetinės politikos tęstinumas“, – pareiškė A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų