REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šis novatoriškas bendradarbiavimas su „Caterham" įkūnija ilgalaikę ambiciją – sukurti sportinį automobilį, remiantis „Alpine" tradicijomis. Tai reiškia ne tik papildomas galimybes Dieppe gamyklai, bet ir šio istorinio inžinerijos centro plėtrą“, − kalbėjo „Renault" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Caterham Group" valdybos pirmininkas Tanas Sri Tony Fernandesas pasakojo nebuvęs toks susijaudinęs dėl naujos verslo idėjo  nuo pat 2001-ųjų, kai pradėjo „AirAsia" veiklą. „Noriu padėkoti Carlosui Ghosnui, Carlosui Tavaresui bei kiekvienam mūsų naujos „Renault" šeimos nariui už tai, kad tikėjo „Caterham Group“ ir šios partnerystės sėkme. Daug žmonių prieš 11 metų abejojo mūsų ateitimi, kai pristatėme savo oro linijas.

REKLAMA

Esu tikras, kad bus abejojančių ir šį kartą, tačiau mes neapvilsime jūsų tikėjimo. Mes puikiai pažįstame rinkas į kurias ruošiamės žengti, ypač Aziją, bei turime puikią galimybę pasinaudoti „AirAsia" modeliu ir suteikti vartotojams priėjimą prie jaudinančių, bet įperkamų gaminių, kurie pasižymės mūsų patirtimi „Formulėje 1“ ir technologijose bei leis klientų svajonėms virsti realybe“, − sakė jis.

Kaip pažymėjo „Renault" vykdantysis direktorius Carlosas Tavaresas kompanijos ambicijos atkurti „Alpine" šlovę priklausė nuo gebėjimo rasti partnerį, nes tai leidžia užtikrinti ekonominį tokio nuotykio pelningumą. „Nuo pat pradžių mes norėjome, kad Dieppe gamykla būtų šio projekto širdis. Šiandien partnerystės su „Caterham Group" dėka mes galime įžengti į naują fazę: automobilio dizainas įkūnys pačią „Alpine" vardo esmę, modelis dar kartą skleis aistrą automobilių sportui. Tai gali tapti realybe jau per ateinančius tris ar keturis metus“, − komentavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Caterham Group“ atstovų valdybos pirmininkas Dato Kamarudino Meranu, „Formulė 1“ visada buvo pradinis taškas vykdant automobilių verslą. Pirminis planas plėtoti partnerystę su „Lotus“ buvo atidėtas, tačiau dabar kompanija turi kur kas geresnę galimybę vykdyti „Caterham Cars“ automobilių plėtrą bendradarbiaujant su „Renault“.

„Mūsų „Formulės 1“ komanda jau nuo 2011-ųjų sezono pradžios sėkmingai dirba su „Renault Sport F1“ ir aš esu labai sujaudintas, kad dabar mūsų bendradarbiavimas bus išplėstas suvienijant jėgas su „Renault“ šioje srityje. Kartu su „Renault" sukūrėme galimybę naujai „Caterham Cars" plėtros fazei – iš gerbiamo nišinio rinkos dalyvio tapti rimtu žaidėju pasauliniame sportinių automobilių sektoriuje“, − tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į sportinių automobilių rinką nutaikytos plėtros ambicijos

Po „Renault Sport Technologies" ir „Caterham Technology & Innovation“ atlikto tyrimo apie bendrą sportinių automobilių kūrimą, „Renault" ir „Caterham" suvienys savo įgūdžius gaminant modelius mažais ir dideliais kiekiais. Taip bus siekiama padidinti sportinių automobilių rinkos dalį. Kiekvienai kompanijai iškeltas tikslas šioje rinkoje – per ateinančius tris ar keturis metus pristatyti po automobilį.

- Pasitelkus naujai įkurtą inžinerijos departamentą, „Renault" ir „Caterham Group" savo techninius įgūdžius pritaikys gaminant ateities produktus ir vykdant plėtrą. Kompanijos vienodomis dalimis dalinsis inžinerijai ir pramonei skiriamas investicijas ir taip įtvirtins partnerystės dvasią.

REKLAMA

- Kuriant ateities modelius „Société des Automobiles Alpine Caterham" galės naudoti „Renault", „Renault Sport Technologies" ir „CTI" patirtį.

Projekto centras – „Alpine" gamykla Dieppe, Prancūzijoje

Dieppe gamykla vaidins pagrindinį vaidmenį „Renault“ ir „Caterham Group" bendradarbiavime ir bus pačioje dviejų partnerių bendros aistros automobilių sportui širdyje. Tai – vieta, kur bus gaminami ateities „Renault" ir „Caterham" automobiliai. Projektas yra puiki galimybė Dieppe gamyklos plėtrai, produkcijos apimčių didinimui bei unikalios patirties įgijimui. „Alpine“ gamykloje Dieppe šiuo metu gaminami „Renault Sport Technologies" masinės gamybos („Clio R.S.") ir lenktynių modelių automobiliai.

REKLAMA

1969 metais pastatyta Dieppe gamykla yra istoriniai „Alpine“ markės namai, kurios dalis yra tokie legendiniai modeliai kaip „Berlinette“. Pagrindinė „Alpine" verslo sritis yra sportinių automobilių surinkimas ir pardavimas, prekyba atsarginėmis lenktyninių automobilių dalimis bei sporto renginiai.

Gamyklos lankstumas ir galimybė adaptuotis prie besikeičiančių poreikių yra tik dvi specifinės savybės, leidžiančios gaminti automobilius mažais kiekiais. Turėdama daugiau nei 300 darbuotojų ir užimdama 76 tūkst. kv. metrų plotą, iš kurių 36,9 tūkst. kv. metrų užima pastatai, nuo 1969 metų gamykla surinko daugiau nei 400 tūkst. automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų