REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai, per vaizdo stebėjimo sistemą užfiksavę, kaip iš Baltarusijos kontrabandininkai permeta krovinį, netrukus Lietuvoje sulaikė 5 Šalčininkų rajono gyventojus. Įtariama, kad kontrabandinius rūkalus jie buvo spėję užmaskuoti miške, tačiau šiuos rūkalus surado tarnybinis pasieniečių šuo.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai per techninę sienos kontrolės sistemą užfiksavo, kad prie sienos Baltarusijos pusėje automobiliu atvykę keli asmenys į Lietuvą įmetė ryšulių. Čia juos sugriebė ir į šalies gilumą nutempė keli vyrai.

REKLAMA

Į Šalčininkų rajono Kaniūkų kaimo ribose esančią vietą iškart buvo nukreipti Tribonių ir Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiai bei kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Seru. Buvo blokuoti aplinkiniai keliai.

VSAT pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą matė ir automobilį „Audi 100“. Pasieniečių stebimas vairuotojas buvo sustabdęs mašiną, išlipo iš jos ir apsižvalgė, vėliau vėl sėdo prie vairo ir judėjo į Lietuvos gilumą. Tuomet jį sustabdė VSAT pareigūnai. 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojas buvo sutrikęs ir negalėjo paaiškinti, ką veikia pasienio ruože.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus maždaug už 200 metrų nuo šio vairuotojo sulaikymo vietos, miške, pasieniečiai užklupo besislepiančius 4 vyrus. Šalčininkų rajono gyventojai, kurių amžius yra nuo 19-os iki 36-erių, irgi nesugebėjo pasakyti, kodėl pasislėpę tupėjo eglyne.

Maždaug už 300 metrų nuo sulaikytos ketveriukės tarnybinis belgų aviganis Seras miške surado po šakomis ir lapais paslėptą cigarečių krovinį. Iš viso Seras čia rado maišuose buvusius 6 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Keturkojui šalia aptikto krovinio buvo duota dar viena komanda paieškai. Belgų aviganis iškart užuodė pėdsakus ir užtikrintai mišku jais pasieniečius nuvedė iki tos vietos, kur buvo sulaikyti 4 Šalčininkų rajono gyventojai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Visi 5 sulaikytieji uždaryti į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų