REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tris dienas Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti Baltijos maisto ir gėrimų mugė tikrins gurmanų kantrybę atsispirti maisto ir gėrimų gausai.

Tris dienas Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti Baltijos maisto ir gėrimų mugė tikrins gurmanų kantrybę atsispirti maisto ir gėrimų gausai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus siūloma unikalių receptūrų kava be priedų, vynas iš Makedonijos, Ispanijos, Italijos, kurio dar nėra parduotuvių lentynose, alus iš mažųjų Lietuvos daryklų, rečiausios makaronų, alyvuogių, acto, aliejaus rūšys, žuvys, jūros gėrybės, strutiena, kiti delikatesai, prieskoniai.

REKLAMA

Pagrindine vieta maisto gaminimu besidomintiesiems taps Virtuvės studija.

Pasak parodos projekto vadovės Lilijanos Dirsienės, joje patiekalus gamins ir žiniomis dalinsis parodos dalyviai, restoranų šefai.

„Pirmą kartą turėsime progą išvysti garsaus italų virtuvės šefo Roko Janonės (Rocco Iannone) pasirodymą. Jo meistriškumas ir itališkos virtuvės tradicijų išmanymas įvertintas “Michelin žvaigždute", - pasakoja L. Dirsienė.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš daugelio mugės naujienų - maisto gaminimu ir naujais receptais besidominčių kulinarinių tinklaraštininkų konkursas „Mano gardžiausias rudens pyragas“. Virtuvės studijoje jie gamins, vertins, diskutuos.

Virtuvės studijoje veiksmas vyks nuolat: bus gaminami makaronai, žuvies patiekalai ir kiti skanėstai.

Kita mugės traukos vieta - Kavos arena. Joje savo žiniomis dalinsis geriausi Lietuvos baristos. Čia bus galima paragauti tikros kavos be cukraus ir kitų priedų, susipažinti su įvairiomis jos rūšimis, vyks degustacijos ir Kavos kokteilių čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besidomintiems vynais vertės užsukti į Vyno kampą, kuriame bus pristatomi vynai iš Makedonijos, Ispanijos, Vokietijos, Ukrainos, Italijos.

Savo geriausių rūšių alų pristatys bendrovės „Gubernija“, „Butautų dvaro bravoras“, alaus darykla „Rinkuškiai“, bendrovė „Biržų alus“.

Prekybos įmonių grupė „Consortiurm Salerno Trading“, jungianti 40 maisto produktų gamintojų iš įvairių Pietų Italijos regionų, parodoje supažindins su jų produktais ir rengs degustacijas.

Ispaniškų maisto produktų bus galima rasti bendrovės „Ispaniškas maistas“ stende.

Bendrovė „Rūta“ parodoje pristatys naują dražė seriją, kurią sudaro liofilizuotos braškės, mėlynės, obuoliai ir aktinidijos šokolade. Įvairūs gardumynai be konservantų bus pristatomi bendrovės „Gerovės“ stende.

Žalio gyvo maisto bei „žaliosios“ virtuvės prietaisų parduotuvė „Žaliavalgis.lt“ parodoje rengs “žaliųjų" kokteilių ruošimo pamokas, pristatys žaliojo maisto ruošimo prietaisus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų