REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį žurnalistą Dailių Dargį ir jo bičiulį apvogusiam buvusiam taksistui Nerijui Račui.

REKLAMA
REKLAMA

Taikos sutarties nepaisiusiam vagišiui 9 mėnesiams apribota laisvė ir per šį laikotarpį jis negalės pakeisti savo gyvenamosios vietos. Taip pat N. Račas turės neatlyginamai atidirbti 60 valandų

REKLAMA

socialinės globos ar neįgaliųjų sveikatos priežiūros įstaigose ir per metus nuo nuosprendžio įsigaliojimo datos atlyginti nukentėjusiesiems visą teismo priteistą žalos sumą. O tai įvykdyti vos nuo lapkričio pirmosios vėl dirbti pradėjusiam trijų vaikų tėvui bus nelengva, juo labiau, kad ir iki šiol jis nerodė jokio noro bent pradėti atlyginti žalą.

Priminsime, kad šių metų birželio pabaigoje vykusiame Kauno miesto apylinkės teismo posėdyje nagrinėtoje baudžiamojoje byloje nukentėjusysis žurnalistas D. Dargis, kas savaitę publikuojantis savo straipsnius portale „Balsas.lt“ ir „Akistatos“ laikraštyje, buvo nusprendęs susitaikyti su buvusiu kauniečiu taksistu N. Raču, kai šis viešai prisipažino pavogęs jo kompiuterį, kitus asmeninius daiktus ir atsiprašė.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi teismo salėje D. Dargis su N. Raču pasirašė susitaikymo protokolą.

Žurnalistas įvertino N. Račo prisipažinimą, jog 2011 metų gegužės 14-ąją, apie ketvirtą valandą ryto, pastarasis paliko Kaune, M. Riomerio gatvėje parūkyti išlipusius savo keleivius ir nuvažiavo – tyčia nusivežė automobilyje paliktą D. Dargio kuprinę su nešiojamuoju kompiuteriu, diktofonu, akiniais nuo saulės ir kitais asmeniniais daiktais. Kompiuteryje buvo ir pirmasis paskutinio žurnalisto bestselerio „Kruvinasis mafijos maršrutas" rankraštis ir kiti svarbūs žurnalistinio darbo duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto N. Račas teisme duotą savo pažadą pamiršo ir žalos neatlygino, tad D. Dargis vėl kreipėsi į teismą prašydamas atnaujintoje byloje palikti jo ankstesnį ieškinį.

Teisme N. Račas taip ir nepaaiškino, kodėl iki šiol nesugebėjo pervesti į apvogtojo žurnalisto bei jo bičiulio sąskaitas nors vieną litą ar bent paskambinti ir paaiškinti susiklosčiusią situaciją, todėl buvo pripažintas kaltu ir nuteistas.

Apvogtasis populiarių knygų apie Lietuvos mafijos nusikaltimus autorius Dailius Dargis ne kartą viešai pareiškė, kad jam tikrai negaila prarastų daiktų, tačiau kompiuteryje sukaupta informacija buvusi tiesiog neįkainojama.

Remigijus Rainys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų