REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros atostogos baigėsi, bet tikras džentelmenas dėl to visai neliūdi.

Vasaros atostogos baigėsi, bet tikras džentelmenas dėl to visai neliūdi.

REKLAMA

Visų pirma, dėl to, kad ruduo – tai puikiausia proga vėl išvysti savo kolegas, draugus, artimuosius ir mylimąsias. Antra, gyvenimas nėra vien atostogos, ir šalies ekonomika laukia nesulaukia naujų efektyvių sprendimų beigi stimulo. Ir trečia, tikras džentelmenas žino, kaip vasariškai žaisminga nuotaika praskaidrinti nuobodaus biuro aplinką – žinoma, nauju garderobu.

REKLAMA
REKLAMA

Spalvingu švarku, spalvingais ir languotais marškiniais, neįprasto audinio kelnėmis, ryškių spalvų batais. Pakeičiant kaklaraištį peteliške – taip neabejotinai kiekvienas vyras atrodys originaliai ir smagiai. Megztu galvos apdangalu – jis visada bendram vaizdui suteiks praktiškumo, bet ir linksmumo. Juoba kad civilizuotame pasaulyje vėl įsivyrauja optimizmas – krizė baigėsi, ir, svarbiausia, ji baigėsi mūsų galvose. Gyvenimas trumpas, ir jis skirtas prasmingai veiklai bei garbingam elgesiui.

REKLAMA

Ir nereikia nieko ekstremalaus. Pagrindinė naujojo sezono mados tendencija – tai paprastumas. Tiesa, daugelis paprastumą suvokia kaip nuobodulį. Daugelio įsitikinimu, paprastumas yra nuspėjamas. Daugelis mano, kad paprastumas – tai prievolė nešioti senus drabužius ir nesitikėti naujų iššūkių.

Tačiau tikras džentelmenas žino, kad daugumos nuomonė – visuomet klaidinga.

Paprastumas – tai gebėjimas vilkėti turimus drabužius su pakylėjimu. Paprastumas – tai gebėjimas sumažinti prarają tarp diskretiškumo ir išskirtinumo. Visi drabužiai visada turės raštus, bet mes juos mokame derinti vis naujomis kombinacijomis. Drabužiai visada turės spalvas, bet mes mokame jas pabrėžti. Aksesuarai egzistuos visada, bet mes mokame maksimaliai išnaudoti jų funkcionalumą. Paprastumas reiškia vyriškumą bei savitvardą, nes tikram džentelmenui visada svarbiau, kad aplinka atkreiptų dėmesį į jį kaip asmenybę, o ne į jį kaip aprangą.

REKLAMA
REKLAMA

O drabužiai – taip pat neatsiejama asmenybės dalis. Naujų laikų džentelmenas vilki ne vien kokybiškus drabužius, pagamintus garbingose kompanijose, jis vilki drabužius su istorija ar legenda. Ir kiekviena aprangos detalė paprasta, tačiau ji turi paslėptą arba subtiliai išreikštą potekstę. Džentelmenas nešioja nosinaitę krūtininėje švarko kišenėlėje (sulankstytą kuklia “prezidentine„ linija). Džentelmenas segi rankogalius (skoningai priderinant jų spalvą ir metalą prie segimo laikrodžio korpuso). Džentelmenas užsideda skrybėlę (su ja kiekvienas atrodys aukštesnis ir viršesnis). Džentelmenas užsideda akinius (su jais kiekvienas atrodys padoriai vyresnis ir protingesnis). Džentelmeno švarkas yra gero audinio ir laiko išmėgintų raštų ar langelių (su tokiu kiekvienas atrodys gerbiantis klasiką). Džentelmeno kelnės yra siauros ir trumpokos – tik tam, kad atidengtų kulkšnis dengiančias spalvingas kojines ir geros odos batus. Džentelmeno striukės ar palto apykaklė su kailiu (taip tiesiog šilčiau ir didingiau). Visa tikro džentelmeno apranga ir laikysena per šimtą metrų aiškiai sako: „man priklauso šitas pasaulis, ir aš neprivalau niekam nieko įrodinėti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KAIP RENGIASI TIKRAS ŠIŲ LAIKŲ VYRAS?

Buvo laikai, kai žmonės įsivaizdavo, kad svaraus visuomeninio statuso bei savo rankomis uždirbto turto demonstravimas turi būti garsus, aršus ir blizgus (kaip, tarkime, smailianosiai itališki batai), ir kai gyvenome gerais laikais, mums patikdavo, kad kiti žmonės tai pastebėdavo. Tačiau pastarųjų metų situacija ir išbandymai šiek tiek pakoregavo mūsų ambicijas. Ekonominė recesija gimdo asmeninį diskretiškumą, ir nors blogiausia jau praeityje, pasaulio dizaineriai tebesuka galvas, ieškodami  būdo, kaip vyrams apsirengti madingai, bet ir nedemonstruojant beskonybės, tuštumo ar bereikalingo spindesio?

REKLAMA

Nes, skirtingai nuo moteriškos aprangos logikos, mes, vyrai, visada norime, kad mūsų drabužiai demonstruotų pasauliui, jog mes tvirtai, abejomis kojomis stovime ant žemės, netgi pačiais sunkiausiais laikais. Ir nors mes nesame atsparesni madai nei mūsų žmonos ar mamos, atėjo laikas, kai norint pasiekti tokį tikslą, jau nebebūtina atrodyti įmantriai ir „per daug“. Šiandien geriausias būdas tai padaryti – pasirinkti konservatyvumą bei ilgametes tradicijas. Tai yra pati natūraliausia reakcija į jau kelerius metus trunkančią krizę, nes dabar vyrai kur kas protingiau elgiasi su savo finansais ir teikia pirmenybę daiktams, kurie tarnaus ilgiau. Todėl grįžimas prie vyriškos klasikos pagrindų – puiki pradžia.

Nes pripažinkite – mes išblaivėjome. Mes vėl suaugome. Aprangos spalvos pasidarė blankesnės, kaklaraiščiai – siauresni, nosinaitės švarkų krūtininėse kišenėlese pasidarė kuklesnės, baltų nosys pasidarė apvalesnės, netgi rankinių laikrodžių diametras sumažėjo. Dabar mes rengiamės patogiau, nes patogumo mes ir nusipelnėme. Kostiumai vėl darosi platesni ir primena mums, kad jie yra skirti biurams, o ne naktinių klubų atidarymo vakarėliams. Drabužių medžiagos pasidarė storesnės, ir nors jos atrodo it atkeliavusios iš sunkių laikų praeities, šiai dienai jos yra puikios ir tinkamos. Nes mes pagaliau išmokstame vertinti tai, ką jau turime ir tai, ką jau vilkime. Mes išmokstame vertinti kokybę ir ilgalaikiškumą, todėl ir turime dar daugiau priežasčių įsigyti kažką išties vertingo – daiktų ir idėjų, kurios išlieka per visas epochas. Kurios turi istoriją ir legendas. Nes tikram vyrui rengiantis svarbiausia suvokti – vyriška yra ne apie tai, kaip išleisti pinigus, bet tai, kaip jų neiššvaistyti. Netgi ekonominio nuopolio metais mes galime įžvelgti pozityvių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų