REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos korporacija „Suzuki Motors“ nutrauks automobilių pardavimus JAV rinkoje, pranešė kompanija. Gamintojos JAV padalinys - „American Suzuki Motor Corporation“ (ASMC) - pradėjo bankroto procedūrą pagal JAV bankroto kodekso 11 straipsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal ASMC bus pertvarkyta, o ne likviduota. Ateityje ASMC atsisakys automobilių platinimo ir susitelks ties motociklų pardavimu.

REKLAMA

Kaip nurodo „Reuters“, Jungtinėse Valstijose „Suzuki Motors“ pardavinėjo automobilius 27 metus, bet „Suzuki“ taip ir nepavyko užkariauti pakankamą vietos rinkos dalį iš kitos japonų korporacijos - „Nissan“ ir Pietų Korėjos „Kia Motors“.

Daugiausia „Suzuki“ automobilių JAV parduota 2007 metais, pastebi BBC. Tačiau japonų produkcijos paklausa JAV smarkiai sumažėjo per 2008-2009 m. krizę ir iki šiol neatsigauna. Per sausio-spalio mėnesius „Suzuki“ JAV pardavė apie 21 tūkst. automobilių - 5 proc. mažiau nei 2011 metais.

Praėjusiais finansiniais metais ASMC nuostoliai siekė 15,8 mln. JAV dolerių. ASMC įsiskolinimas prieš pradedant bankroto procedūrą sudarė 346 mln. dolerių, iš kurių 173 mln. ji skolinga kompanijoms, įeinančioms į „Suzuki“ grupę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų