REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikos apžvalgininkas Giedrius Kiaulakis siūlo palaukti, ką pasakys pats Konstitucinis Teismas (KT) ir neskuba kaltinti D. Grybauskaitės pasukus diktatūros keliu. Kartu jis sako nesistebįs, kad tauta nesirenka į masinius mitingus, protestuodama prieš rinkimų rezultatus. Dabartinė šalies vadovė, anot jo, ne koks skaidrumo, vakarietiškumo ir antirusiškumo vėliavnešys, o dideliai daliai tautos Rusijos baubas neveikia.

REKLAMA
REKLAMA

„Demokratijai kol kas grėsmės nematau. Banalios politinės intrigos ir tiek. Su viešosios tvarkos tarnybos šarvuočiu į Seimo salę prezidentė kol kas neįvažiavo. Taigi laikosi procedūrų. O kad su procedūromis galima sukelti daug erzelio, sugadinti oponentams nervų, pavilkinti laiką – tai Lietuvoje įprastas dalykas. Ką pasakys KT – sunku spėlioti,“ – sakė G. Kiaulakis portalui balsas.lt.

REKLAMA

Anot G. Kiaulakio, riksmai apie pavojų Tėvynei nebūtinai sklinda iš labai susirūpinusių lūpų. „Pakanka prisiminti, kas sovietų laikais virtuvėse drąsiausiai rėždavo antisovietinius anekdotus – neretai tai buvo KGB „stukačiai“. Buvusi „partškolos“ (Aukštosios partinės mokyklos, - balsas.lt) dėstytoja D. Grybauskaitė yra toks Tėvynės gelbėjimo nuo Maskvos vėliavnešys, paskui kurį ir aš neičiau. <...> Laimėjusios rinkimus partijos savo pažiūras deklaravo pakankamai aiškiai ir atvirai, o tauta aiškiai patenkinta savo pasirinkimu, tad ko jai protestuoti? Manymas, kad lėmė keli tūkstančiai pirktų girtuoklių ir kalinių balsų yra savęs apgaudinėjimas. Nuo pat 1992 metų akivaizdus tautos pasirinkimas ir keli net ir nupirkti Seimo mandatai lemia kur kas mažiau, nei žmonių mentalitetas. Sutinku su pastebėjimu, kad didžioji tautos dalis tos pačios Rusijos atžvilgiu nusiteikusi kur kas palankiau, negu viešai kalbama. Todėl ir jokių masinių protestų gatvėse nematyti – viskas verda rūmų intrigų rėmuose. <...> Konservatoriai prieš Rusiją tiesa rėkauja,  ypač rinkimų ir opozicijos periodu, tačiau „Dujotekanos“ pinigus, kaip žinia, ėmė ir su RAO EES jų rėmėjai puikiausiai bizniauja,“ – šaipėsi apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas žinią, kad po prezidentės kreipimosi į KT Darbo partija (DP) užleido Vidaus reikalų ministeriją Tvarkai ir teisingumui mainais į energetiką, apžvalgininkas gūžčiojo pečiais. „Na, Energetikos ministerijoje didesni pinigai, o ir DP galbūt tą atominę elektrinę visgi statys. Kas link VRM, tai šitai struktūrai šiaip ar aniap jau vadovavo įvairių (taip pat ir Darbo partijos) atstovai ir niekas ten per daug nesikeitė. Ten tokia susiformavusi biurokratinė struktūra, kad ministru galima statyti nors ir pavianą – viskas susksis, kaip sukęsi,“ – pastebėjo G. Kiaulakis.

Balsas.lt primena, kad prezidentė D. Grybauskaitė antradienį paskelbė nutarusi kreiptis į KT dėl įvykusių Seimo rinkimų teisėtumo ir kol kas nesileidžia į kalbas apie koalicijos formavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų