REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės vyriausia patarėja Daiva Ulbinaitė pranešė, kad kol Dalia Grybauskaitė negaus Konstitucinio teismo (KT) išvadų dėl rinkimų rezultatų teisėtumo, ji nevertins jokių koalicijos sudarymo galimybių.

Prezidentės vyriausia patarėja Daiva Ulbinaitė pranešė, kad kol Dalia Grybauskaitė negaus Konstitucinio teismo (KT) išvadų dėl rinkimų rezultatų teisėtumo, ji nevertins jokių koalicijos sudarymo galimybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi paskelbus galutinius Seimo rinkimų rezultatus gauta daug skundų dėl jų teisėtumo bei galimų Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų, taip pat gauta daug prašymų kreiptis į Konstitucinį teismą išaiškinimo, ar nepažeistas rinkimų įstatymas daugiamandatėje rinkimų apygardoje, taip pat keliose vienmandatėse, prezidentė rytoj kreipsis į KT išvados ir, kol nebus galutinio Seimo rinkimų įvertinimo KT, šalies vadovė nevertins jokių koalicijos sudarymo galimybių“, - sakė ji žurnalistams.

REKLAMA

A. Butkevičius užsiminė, kad KT sprendimą turėtų priimti jau šį šeštadienį, tuomet, jo manymu, ir bus aiškesnis politinis darbas Seime.

A. Butkevičius lankėsi prezidentūroje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)A. Butkevičius lankėsi prezidentūroje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

LSDP pirmininkas teigė, kad su prezidente kalbėjosi ne apie formuojamos koalicijos partnerius ar ministerijų portfelius, bet apie ekonominius dalykus, strateginius energetinius projektus, finansų politiką.

Politikas tikino, kad teigiamai vertina D. Grybauskaitės sprendimą kreiptis į KT, kadangi tik jo išvados apie rinkimus gali išsklaidyti visas abejones.

REKLAMA
REKLAMA

LSDP lyderis teigė, kad koalicijos sutartį šiandien vis tiek pasirašys, tačiau jame nebus priedo dėl ministerijų pasiskirstymo. Kalbėdamas apie šią sutartį, A. Butkevičius teigė, kad šįryt per LSDP frakcijos posėdį buvo aptartas vakarykštis ministrų portfelio pasiskirstymas ir tikėtina, kad dėl kai kurių vietų dar galima bus padiskutuoti.

A. Butkevičius nesiėmė atsakyti, ar prezidentės ir jo nuomonės sutampa energetikos srityje, tik paminėjo, kad jie apsikeitė nuomonėmis šiais klausimais.

Paklaustas, dėl kokių ministerijų paskirstymo LSDP ne visai patenkinta, A. Butkevičius juokaudamas atsakė, kad partija norėtų visų 14 ministerijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LSDP lyderis teigė, kad dėl lenkų prisijungimo prie koalicijos kol kas nėra aišku ir jis nesiima atsakyti už visą koaliciją, tačiau tai, kad V. Uspaskichas teigia, jog galėtų lenkams duoti vieną ministrų portfelį už paramą koalicijoje, jis pakomentavo tik kaip V. Uspaskicho asmeninę nuomonę ir patikino, kad tokių sprendimų kartu jie nėra priėmę.

A. Butkevičius lankėsi prezidentūroje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)A. Butkevičius lankėsi prezidentūroje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA

Antradienio rytą Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Kandidatas į būsimus premjerus tikėjosi su prezidente aptarti aptarti naujosios valdančiosios koalicijos sudarymo klausimus.

Susitikimas surengtas LSDP lyderio iniciatyva.

„Norėtųsi išgirsti Prezidentės nuomonę, ar tikrai galima ieškoti kompromisų, sutariant, kad kai kurie žmonės, kuriems yra pareikšti įtarimai, neužims aukštų pareigų“, - sakė jis.

Tikėtina, kad šio susitikimo metu prezidentė išreikš savo poziciją, kuria ji pritars arba nepritars A. Butkevičiaus pristatomos koalicijos sudarymui. Ankščiau šalies vadovė yra pareiškusi, kad Vyriausybėje neturėtų dirbti partija (Darbo partija - aut. past.) , atsidūrusi teisiamųjų suole, o jos lyderiai Viktoras Uspaskich ir Vytautas Gapšys  - neturėtų užimti aukštų postų.

REKLAMA

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigė dėl antradienio susitikimo su Prezidente nesijaudinantis. „Visiškai nesijaudinu. Aš pasitikiu A. Butkevičiumi, jis yra šiandien lyderis, ir mes turime tai pripažinti“, – sakė jis.

Balsas.lt primena, kad valdančiąją centro kairės koaliciją formuojančios Socialdemokratų, Darbo ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos antradienį pasidalino ministrų portfelius.

LSDP lyderis Algirdas Butkevičius atskleidė, jog ministrų portfelių derybos buvo įtemptos. „Diskusija buvo labai ilga. Mes ūkines ministerijas sugrupavome į atskirą pogrupį, kitas ministerijas – į kitą, ir po to žiūrėjome, kaip galėtumėme sėkmingiau joms vadovauti“, – pirmadienį po formuojamos valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo kalbėjo jis. A. Butkevičius pažymėjo, jog kol kas nė viena būsimo ministro pavardė nėra aiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ministrų portfelių dalybų - socialdemokratams atiteko 7, Darbo partijai - 5, partijai Tvarka ir teisingumas - 2 ministerijos.

LSDP atstovai vadovaus Finansų, Susisiekimo, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Užsienio reikalų, Ūkio bei Teisingumo ministerijoms.

Darbo partijai „atiteko“ Žemės ūkio, Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo bei Kultūros ministerijos.

Partijos Tvarka ir teisingumas atstovai užims Aplinkos ir Energetikos ministerijų vadovų postus.

V. Uspaskichui patvirtinus, kad europarlamentaro vietos jis atsisakys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas pažymėjo liksiantis dirbti Briuselyje.

Papildysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų