REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol kas nenustatytos kilmės prietaiso sprogimas įvyko netoli Baltarusijos ir Lenkijos sienos Gardino srityje, pranešama Baltarusijos pasienio komiteto tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl sprogimo, kuris įvyko prie pat Baltarusijos ir Lenkijos sienos, suburta šalies Saugumo komiteto valdybos operatyvinė tyrimų grupė“, – teigė komiteto atstovas spaudai Aleksandras Tiščenko. Taip pat jis pridūrė, kad šioje teritorijoje sustiprinta sienos apsauga.

REKLAMA

A. Tyščenko patikslino, kad Gardino pasienio pareigūnai aptiko pėdsakus, vedančius link Lenkijos teritorijos. Sekdami pėdsakais, jie aptiko dvi nežinomos kilmės duobes, aplink kurias mėtėsi rūbų likučiai ir apdegę dolerių banknotai.

„Kol kas bandoma nustatyti sprogimo priežastis, aukų nebuvo rasta, aptikti tik galimų sužeidimų pėdsakai, tikėtina, sužeisti buvo tam tikri „pažeidėjai“, – pažymėjo Baltarusijos KGB.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos pasienio pareigūnai buvo informuoti apie pažeidimus ir vėliau jie suėmė septynis nelegalus, Vietnamo ir Afganistano piliečius“, – pabrėžė A. Tyščenko.

Preliminariais pasieniečių duomenimis, siena buvo pažeista iš Baltarusijos į Lenkiją. Toje pat teritorijoje ir buvo aptikti sprogimo prietaiso pėdsakai. Vėliau išaiškėjo, kad  kontrolinės pėdsakų juostos jie neperžengė, o tiesiog pertempė vienas kitą ant lovatiesės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų