REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senovės lietuvių išmintis sako, kad kuklumas žmogų puošia. Tačiau ar tikrai taip yra visada? Šiais laikais per daug drovūs ir nedrąsūs žmonės neretai susiduria su sunkumais kasdieniniame gyvenime, taip pat ir asmeniniuose santykiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Per daug nedrąsiems žmonėms gali būti sunku susirasti antrąją pusę. Įgyti daugiau pasitikėjimo savimi, pamiršti visas baimes ir tapti kur kas drąsesniam yra tikrai nelengva ir gali užimti nemažai laiko, bet įmanoma, jei tik labai to norite.

REKLAMA

Pateikiame keletą patarimų, kurie padės jums tapti drąsesniems.

1. Pasistenkite suprasti tikrąsias priežastis, kodėl esate toks kuklus. Atsakykite sau į klausimą, dėl ko nerimaujate bendraudami su simpatiška moterimi arba galantišku vyriškiu. Galbūt manote, kad esate nepatrauklus? Kodėl taip manote? Galbūt tam turi įtakos buvę jūsų santykiai arba tai, kad niekada neturėjote palaikymo iš savo šeimos ar draugų? Problemos pripažinimas – pirmas žingsnis jos sprendimo link.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nustokite lyginti save su kitais. Kuklūs žmonės dažnai vengia bendravimo, nes mano esantys ne tokie tobuli kaip jų „idealūs“ kaimynai ar pažįstami. Tačiau turite suprasti, kad idealių žmonių nėra. Kaip ir visi žmonės, jūs turite ir pliusų, ir minusų.

3. Paimkite popieriaus lapą ir surašykite geriausias savo savybes. Galbūt jūs turite subtilų humoro jausmą, o gal mokate išklausyti ir paguosti tuos, kuriems reikia pagalbos. Atsikėlę ryte perskaitykite tą sąrašą mintyse aiškiai pakartodami kiekvieną savybę. Po kelių savaičių pastebėsite, kad nebe taip sunku ką nors gero pasakyti ar pagalvoti apie save.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Kuo dažniau bendraukite su aplinkiniais. Nebebūsite tokie kuklūs bendraudami su potencialiais kandidatais ir kandidatėmis į jūsų širdį, jei išmoksite laisvai bendrauti su nepažįstamais žmonėmis. Jei esate kuklus žmogus, jūs tikriausiai dažniau atsisakote nei sutinkate dalyvauti įvairiuose vakarėliuose. Tačiau vienintelis būdas nugalėti drovumą – tai stoti akis į akį su savo baimėmis. Taigi neatsisakykite jokių kvietimų į vakarėlius ar kitus susibūrimus, o dalyvaudami juose nestovėkite kampe, bet stenkitės pabendrauti su kuo daugiau žmonių.

REKLAMA

Iš pradžių jausitės nepatogiai, tačiau jūsų pagrindinė užduotis yra rasti būdų, kaip galėtumėte jaustis gerai bendraudami su nepažįstamaisiais. Galiausiai pastebėsite, kad imate mažiau nervintis. Patikėkite, jei jausitės gerai bendraudami su nepažįstamais žmonėmis, padidinsite savo šansus susipažinti su savo svajonių vyru ar moterimi.

5. Mažiau galvokite – daugiau veikite. Per daug drovūs žmonės, susipažinę su jiems patinkančiu priešingos lyties atstovu, paprastai apie savo simpatiją taip ir nepasako. Pats laikas imtis aktyvių veiksmų. Bijote būti atstumti? Ir visai be reikalo – juk žinote, kad laimėtojas yra ne tas, kuris niekada nesuklupo gyvenimo kelyje, o tas, kuris vienu kartu daugiau atsistojo nei suklupo ir drąsiai žengė toliau…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų