REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos kadencijos Seime pagal Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sąrašą į parlamentą išrinkti europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis apsisprendus likti dirbti Briuselyje, juos pakeisti turėtų 29 vietą po reitingavimo partijos sąraše užimanti Orinta Leiputė ir 30-ąją vietą užėmęs Gintautas Mikolaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Edukologijos magistrei, Kauno miesto savivaldybės tarybos narei, vicemerei O. Leiputei tai būtų pirma kadencija Seime. Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys G. Mikolaitis parlamentaru taptų jau trečią kartą. Seime jis dirbo 2000-2004 ir 2004-2008 metais.

REKLAMA

Būtent 2004-2008  metų kadencijos metu G. Mikolaitis išgarsėjo. 2008 metų pavasarį,  kaip įtariama, apsvaigęs nuo alkoholio, jis buvo pašalintas iš posėdžių salės.

Skandalas kilo, kai G. Mikolaitis eidamas į Seimo salę nežinia kokiu būdu atsidūrė balkone ir įsibrovė pas žurnalistus. Jis sudarė smarkiai apsvaigusio nuo alkoholio žmogaus įspūdį.

Parlamentaras iš Seimo salės buvo pašalintas bendru Seimo narių sprendimu.

Incidentą nagrinėjusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad socialdemokratas G. Mikolaitis nusižengė Politikų ir valstybės tarnautojų etikos kodeksui ir rekomendavo jam derinti savo veiklą su įstatymais.

Komisijos posėdyje kaltinimus girtumu G. Mikolaitis griežtai neigė.  Jis taip pat pranešė pasitraukiantis iš LSDP Raseinių skyriaus pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų