REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drąsiaus Kedžio tėvai kol kas negalės susitikti su savo mažamete anūke, pirmadienį nusprendė Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs Laimutės ir Vytauto Kedžių prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

REKLAMA
REKLAMA

Kedžiai su anūke pageidavo susitikti, kol teismas išnagrinės jų skundą dėl bendravimo su vaiku nustatymo. Šios bylos nagrinėjimas numatytas spalio 29 d.

REKLAMA

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, Šiaulių civilinių bylų skyrius išnagrinėjo L. ir V. Kedžių atskirąjį skundą dėl Raseinių rajono apylinkės teismo 2012 m. rugpjūčio 10 d. nutarties, kuria atsisakyta taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

„Ieškovai L. ir V. Kedžiai kreipėsi į teismą dėl bendravimo su vaikaitei tvarkos nustatymo, prašydami, be kita ko, taikyti laikinąsias apsaugos priemones t. y. nustatyti laikiną bendravimą su vaikaite tvarką“, – Eltai sakė V. Jončas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas konstatavo, kad ieškovo prašymo turinys patvirtina, jog ieškovas iš esmės nesuformulavo argumentų, patvirtinančių laikinųjų apsaugos priemonių šiuo atveju taikymo būtinumą, o tik išreiškė savo nuomonę dėl jų ir jų vaikaitės interesų pažeidimo ir galimos žalos atsiradimo, šios nuomonės nepagrįsdami faktiniais duomenimis.

„Teismas taip pat konstatavo ir pažymėjo, kad apeliantai skunde prašydami panaikinti pirmosios instancijos teismo nutartį ir taikyti laikinąsias apsaugos priemones iš esmės nepagrindė šių priemonių taikymo būtinumo ir neteigė, jog iškilo reali grėsmė vaiko ir apelianto teisėms ir teisėtiems interesams, o hipotetiškai nurodė, kad vaikui bus sudarytos sąlygos, priešingos jo interesams“, – pasisakė teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo vertinimu, apeliantai skunde nenurodė, kokios vaiko neturtinės teisės būtų pažeistos nepritaikius laikinųjų apsaugos priemonių ir kokios vaiko raidai nepalankios sąlygos kelia ar kels grėsmę vaikui, kenks jo interesams ir aplinkai.

Šiaulių apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos teismo išvadomis ir pažymėjo, kad galimybė laikinosiomis apsaugos priemonėmis išspręsti ieškinio reikalavimus, kurie bus sprendžiami teismo sprendimu, yra išimtiniai ir turi būti taikomi tik tais atvejais, kai kitokiais būdais negalima pasiekti laikinųjų apsaugos priemonių taikymo tikslų ir išvengti neigiamų padarinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų