REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) Vyriausioji taryba pirmadienio pavakarę vykusiame posėdyje svarstė, ar jungtis prie trijų rinkimus laimėjusių partijų – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos ir partijos „Tvarka ir teisingumas – formuojamos valdančiosios koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 18:01 val.) „Šiandien aptarėme politinę situaciją, taip pat aptarėme sąlygas, kuriomis mes galime šitą koaliciją sudaryti. Sąlygos turi būti vienodos, kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“, – po posėdžio sakė LLRA lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA

„Mes nekalbėjome apie portfelius, kalbėjome apie sąlygas. Vyksta derybos, bet visiems turi būti aišku, kad sąlygos negali būti blogesnės negu partijos „Tvarka ir teisingumas“, kadangi mes turime panašų mandatų skaičių, – sakė V. Tomaševskis, paklaustas, į kokias ministerijas pretenduotų LLRA.

V. Tomaševskis sakė, kad praėjusią savaitę, trečiadienį buvo susitikęs su LSDP lyderiu Algirdu Butkevičiumi, su kuriuo aptarė politinę situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat pasakėme tai, ką šiandien sakome jums, kad sąlygos negali būti prastesnės negu vienos iš partijų. Ir dar pabrėžėme, kad mes galime dirbti ir opozicijoje. Mes nebijome dirbti opozicijoje. Mums yra svarbūs programiniai reikalavimai,“, – pareiškė žurnalistams V. Tomaševskis.

LLRA lyderio teigimu, viena iš problemų susijusi su Susisiekimo ministerijos kuruojama sritimi. Anot jo, vietinių kelių priežiūrai turi būti skiriama ženkliai daugiau pinigų. „Apie 30 proc. nuo visų pinigų, kuriuos turi Kelių direkcija“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas klausimas, anot jo – turi būti vyriausybinė perėjimo prie biokuro gamybos ir naudojimo šilumos ūkyje programa.

„Kituose reikaluose mes galime tartis ir susitarti“, – sakė V. Tomaševskis. Jis vengė tiesiai atsakyti į klausimą, ar LLRA sieks švietimo ministro portfelio.

„Aš į šį klausimą jau atsakiau, sąlygos turi būti vienodos. Apie konkrečius postus mes šiandien nekalbame“, – sakė jis ir pridūrė, kad LLRA „netrokšta valdžios bet kokia kaina“,  nes jiems svarbios yra programinės nuostatos ir principinga, sąžininga politika. Jo teigimu, nuo derybų rezultatų priklausys, iš kokių ir kelių partijų bus suformuota valdančioji koalicija.

REKLAMA

„Tik viena partija gali jaustis laimėtoja – ta, kuri surinko daugiausia rinkėjų balsų“, – pridūrė jis.

V.Tomaševskis teigė, kad nepaisant to, jog valdančiąją koaliciją formuojančios partijos jau artimiausiomis dienomis ketina pasirašyti koalicijos sutartį, LLRA neskuba.

„Reikia suderinti pozicijas, aptarti. Tai mes šiandien ir padarėme. Mes niekur neskubame “, – sakė jis. Tačiau jis neatsakė, ar gali dalyvauti šį vakarą vyksiančiame trijų valdančiąją koaliciją formuojančių partijų susitikime. „Kas žino, kas bus vakare. Neplanavome. Gal susitiksime“, – tiesaus atsakymo vengė LLRA lyderis.

REKLAMA

Pasak V. Tomaševskio, ar jis pats dirbs Seime, ar tęs darbą Europarlamente, paaiškės po lapkričio 15 dienos. Jis taip pat paaiškino, kad susitikimus teko atidėti dėl to, jog jis buvo išvykęs į Vatikaną pasimelsti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šią savaitę valdančiąją daugumą formuojančios partijos – Lietuvos socialdemokratų Partija (LSDP), Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas" ketina pasirašyti koalicinę sutartį. Tačiau kol kas neaišku, ar prieš šių trijų partijų prisijungs Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA),  po spalį vykusių rinkimų turėsianti 8 Seimo narius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmadienį pavakare vyks Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) Vyriausiosios tarybos posėdis", – Balsas.lt patvirtino kadenciją baigiančio Seimo narys  Jaroslavas Narkevičius, išrinktas į Seimą dar 4 metų kadencijai per spalį vykusius rinkimus.

Jis patvirtino, kad vienas iš klausimų, kurie bus svarstomi posėdyje, dėl galimybių dalyvauti valdančiojoje koalicijoje, kurią formuoja LSDP, Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas".

„Diskutuosime ir kalbėsimės, ar iš principo mes esame reikalingi. Jeigu esame reikalingi – kokie svertai to mūsų įnašo. Ar mes būsime naudingi, ar būsime partneriai, ir kokias programines nuostatas realizuosime. Daug nuostatų sutampa, bet yra ir ką aptarti", – sakė J. Narkevičius.

REKLAMA

Tačiau jis nekomentavo, į kokius postus naujajame Seime ir vyriausybėje LLRA pretenduotų. „Kai ką mes jau esame pasakę, bet konkrečiai nenorėčiau komentuoti, kol dar nėra oficialios pozicijos", – Balsas.lt sakė J. Narkevičius.

Dar praėjusią savaitę vienos valdančiąją koaliciją formuojančių partijų LSDP lyderis ir veikiausiai būsimasis premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad LLRA būsimoje vyriausybėje galėtų pretenduoti tik į vieną ministro postą.

„Jeigu derybos prasidės, tai bus galima kalbėti tik apie vieną ministro portfelį“, – praėjusią savaitę žurnalistams sakė A. Butkevičius. Jis tikino, kad tai nebus švietimo ir mokslo ministro portfelis.

Pirmadienio vakarą numatytas ir daugiausiai mandatų Seimo rinkimuose iškovojusios LSDP ir kitų valdančiąją koaliciją formuojančių partijų susitikimas. Su galimybę prisijungti prie formuojamos koalicijos svarstančios LLRA lyderiu europarlamentaru Valdemaru Tomaševskiu jie dar nebuvo susitikę. Kaip skelbta, praėjusią savaitę planuotas  susitikimas su LLRA lyderiu buvo nukeltas į šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų