REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Įvykių kupinose Abu Dabio GP lenktynėse, pasinaudojęs Lewiso Hamiltono nesėkme ir atlaikęs Fernando Alonso spaudimą, triumfavo „Lotus“ komandos pilotas Kimi Raikkonenas. F.Alonso finišo liniją kirto antras. Po atkaklios kovos su Jensonu Buttonu, paskutinę vietą ant apdovanojimų pakylos pelnė Sebastianas Vettelis iš „Red Bull“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Starto metu iš pole pozicijos startavęs L.Hamiltonas išlaikė lyderio poziciją. Tuo tarpu K.Raikkonenas iš ketvirtosios pozicijos šoktelėjo į antrąją vietą. Už jo rikiavosi Pastoras Maldonado, F.Alonso, Markas Webberis, J.Buttonas ir Felipe Massa.

REKLAMA

Romainas Grosejanas pirmajame rate vėl įsivėlė į incidentą, šį kartą su „Mercedes“ pilotu Nico Rosbergu. Abu pilotai po kontakto buvo priversti apsilankyti boksuose. Starto metu taip pat tarpusavyje susidūrė ir Bruno Senna bei Nico Hulkenbergas. Pastarąjam pilotui po avarijos lenktynės baigėsi.

Tuo tarpu iš techninio aptarnavimo juostos startavęs S.Vettelis sparčiai kopė rikiuote į viršų ir po penkių ratų jau važiavo keturioliktoje pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Devintajame rate dideliu greičiu į trasą juosiančius barjerus po kontakto su Narainu Karthikeyanu rėžėsi N.Rosbergas. Po šios avarijos į trasą išvažiavo saugos automobilis, suartinęs visą rikiuotę.

S.Vettelis padarė klaidą važiuodamas paskui saugos automobilį ir lietęs sieną dar labiau pažeidė savo priekinį sparną, kuris ir taip buvo pažeistas šiek tiek anksčiau, kontakto su B.Senna metu. S.Vettelis buvo priverstas sukti į boksus užsidėti naujo priekinio sparno, todėl vėl nusirito į pačią rikiuotės uodegą, nors prieš tai jis važiavo jau dvyliktoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenktynės buvo atnaujintos keturioliktame rate. Ir toliau pirmavo L.Hamiltonas, o už jo rikiavosi K.Raikkonenas, P.Maldonado, F.Alonso ir M.Webberis.

20-ajame rate L.Hamiltonas susidūrė su techninėmis prolemomis ir pasitraukė iš lenktynių. Pilotas komandai pranešė, kad bolidas prarado galią. Į lyderio poziciją po L.Hamiltono nesėkmės išsiveržė K.Raikkonenas. 22-ajame rate, aplenkęs P.Maldonado, antroje vietoje įsitvirtino F.Alonso.

23-ajame rate P.Maldonado bandė lenkti ir M.Webberis, tačiau tarp dvejų pilotų įvyko kontaktas ir „Red Bull“ komandos atstovas apsisuko trasoje. M.Webberis sugebėjo tęsti lentkynes, tačiau po šio incidento nusirito į septintąją vietą. Tuo tarpu jo komandos draugas S.Vettelis pakilo į dešimtąją poziciją, o P.Maldonado netrukus prarado trečiąją poziciją J.Buttonui.

REKLAMA

Pirmasis iš lyderių, 29-ajame rate, į boksus pasuko F.Alonso, važiavęs antroje vietoje. Netrukus jo pavyzdžiu pasekė ir J.Buttonas bei P.Maldonado. Lenktynių lyderis K.Raikkonenas į boksus pasuko 31-ajame rate.

Po sustojimų boksuose serijos K.Raikkonenas išlaikė lyderio poziciją. Už jo rikiavosi žymiai anksčiau savo pirmąjį sustojimą atlikęs S.Vettelis, F.Alonso ir J.Buttonas.

37-ajame rate S.Vettelis pasuko į boksus, nes dėl nudilusių padangų jis pradėjo važiuoti ženkliai lėčiau nei už jo rikiavęsi pilotai. Vokietis į trasą grįžo ketvirtoje vietoje, už F.Alonso ir J.Buttono.

REKLAMA

Po dvejų ratų įvyko avarija tarp dėl penktosios vietos kovojusių R.Grosjeano, Sergio Perezo ir M.Webberio. R.Grosjeanas ir M.Webberis buvo priversti pasitraukti iš lenktynių, tuo tarpu S.Perezas, apsilankęs boksuose, tęsė lenktynes. Po šio incidento į trasą antrą kartą išvažiavo saugos automobilis.

Teisėjai nusprendė, kad už pastarąjį incidentą kaltas buvo S.Perezas. Meksikietis buvo nubaustas 10 sek. priverstinio sustojimo boksuose bauda.

43-ajame rate atnaujinus lentkynes, K.Raikkonenas išlaikė lyderio poziciją. Už jo rikiavosi F.Alonso, J.Buttonas ir S.Vettelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.Raikkonenas netruko pabėgti į priekį, tuo tarpu S.Vettelis smarkiai spaudė J.Buttoną, kurį aplenkė iki finišo likus vos keliems ratams. F.Alonso paskutiniuose ratuose pasivijo K.Raikkoneną, tačiau jo aplenkti nesugebėjo ir turėjo tenkintis antrąja vieta.

Tuo tarpu pergalę iškovojęs K.Raikkonenas tapo aštuntuoju lenktynininku, kuriam pavyko nugalėti šių metų sezone rengtose „Formulės 1“ lenktynėse.

Kitos „Formulės  1“ čempionato lenktynės po dvejų savaičių, lapkričio 18 dieną, Jungtinėse Amerikos Valstijose, naujojoje Ostino „Circuit of the Americas“ trasoje.

REKLAMA

Lenktynių Abu Dabyje rezultatai:

1. Raikkonenas

2. Alonso +0.8

3. Vettelis +4.1

4. Buttonas +7.7

5. Maldonado +13.0

6. Kobayashi +20.0

7. Massa +22.8

8. Senna +23.5

9. di Resta +24.1

10. Ricciardo +27.4

11. Schumacheris +28.0

12. Vergne +34.9

13. Kovalainenas +47.7

14. Glockas +56.4

15. Perezas +56.7

16. Petrovas +1:04.5

17. de la Rosa +1:11.7

Nefinišavo:

18. Picas

19. Grosjeanas

20. Webberis

21. Hamiltonas

22. Karthikeyanas

23. Rosbergas

24. Hulkenbergas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų