REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramonės magnatas apstulbino savo asmeninę asistentę, kuomet po jos 50–ojo gimtadienio pareiškė, kad jis „turi ją pakeisti naujesniu modeliu“, skelbia „Dailymail.co.uk“. Dawn Bailey teigia, kad ji buvo priversta išeiti iš darbo, teikiančio 75 tūkst. svarų (apytiksliai 315 tūkst. Lt) per metus pajamas, vienoje didžiausių gynybos įmonių „Lockheed Martin“. Jos vadovas buvo Stephenas Ballas (59), užimantis generalinio direktoriaus pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo komentarai tariamai pasipylė po to, kai jai buvo diagnozuota  reta liga, dėl kurios trūko oro ir kamavo nuolatinis nuovargis. Jis tariamai pasakęs, kad jos liga trukdo jo ir viso ofiso darbui. D. Bailey pareiškimas buvo paduotas Centriniame Londono darbo tribunole. Pareiškėja teigia, kad patyrė diskriminaciją dėl ligos ir neįgalumo.

REKLAMA

D. Bailey kompanijai dirbo 19 metų. Per tą laiką ji iš sekretorės pozicijos pakilo į asmenines vadovo asistentes.  Jos kaip darbuotojos reputacija buvo visiškai nepriekaištinga. 2010 metų pabaigoje, jai buvo diagnozuota sarkoidozė, kuriai  gydyti nėra atrasta jokių vaistų, tačiau daugumai ji negydoma tiesiog praeina po kelių metų. Pavargusi nuo nuolatinių komentarų, D. Bailey dėl tokio elgesio pateikė užklausą pačioje įmonėje, tačiau įmonės tyrėjai jos skundą atmetė. Vėliau jai buvo paskirtas sveikatos patikrinimas ir ji buvo išlydėta iš darbo vietos. Vėliau ji pati oficialiai atsistatydino dėl nuolatinio spaudimo.

„Lockheed Martin“ kompanija aktyviai neigia jos pareiškimus.  S. Ballas teigia, kad jis perskirstė darbus, jog pareiškėjai būtų sudaytos sąlygos toliau dirbti ir sveikti.  Jai taip pat buvo pasiūlyta kita pozicija.

Sprendimas šiame ginče turėtų būti priimtas iki Kalėdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų